CHP’den yalanlama! “Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı için mutabakat yok”

Yayın tarihi: 12 Ocak 2023 Perşembe 3:51 pm - Güncelleme: 12 Ocak 2023 Perşembe 8:13 pm

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı çıkışının ardından Gazeteci İsmail Küçükkaya, konuyla ilgili CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Altı partinin lideri eşittir ve başkan yardımcısı olacaktır” dediğini iddia etti. CHP, Küçükkaya’yı yalanladı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir TV programında 6’lı masadaki liderlerin seçimi kazandıktan sonra Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını söyledi.

Gazeteci İsmail Küçükkaya, Halk TV’de sunduğu programda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Davutoğlu’nun sözlerini doğruladığını iddia etti. Küçükkaya, canlı yayında Kılıçdaroğlu’na ait olduğunu öne sürdüğü şu cümleleri aktardı:

“Altı partinin de bu işbirliğinde olağanüstü stratejik önemi var. Yüzde 1, yüzde 3, yüzde 50 diye bakamayız. Çok değerli bu çabalar. İki ayrı kriterimiz var. Altı partinin lideri siyasi partiler yasamıza göre her biri genel başkan olduğu için eşittir. O nedenle biz öyle bir ikili mekanizma kuracağız ki siyasi partiler kanununa göre altısı da sistemde olsun istiyoruz, başkan yardımcılığı olursa çok güzel olur.

Demokratik sistem, temsili demokrasi, hangi partinin yüzde kaç oy aldığıyla da ilgilidir, ona göre şekillenir”

Küçükkaya, Kılıçdaroğlu’na ait olduğu iddia edilen ifadelerini de şöyle açıkladı:

“Altı partinin lideri eşittir ve başkan yardımcısı olacaktır. Aynı zamanda seçimde hangi parti ne kadar oy alırsa temsili demokrasinin ruhuna uygun olarak bakanlık kurulu dağılımında bunu esas alacağız. Bunları incelikli bir şekilde çalıştık” diyor.

CHP’DEN YALANLAMA

TELE1’in ulaştığı CHP Genel Merkezi yetkilileri, Küçükkaya’nın açıklamalarını yalanladı. CHP yetkilileri, Altılı Masa’da konuyla ilgili bir uzlaşma olmadığını söyledi. Yetkililer, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını, Küçükkaya’nın kişisel bir şekilde yorumladığını söyledi.