CHP’den vekil çıkmayan bölgeler için yeni çalışma

Yayın tarihi: 29 Mayıs 2022 Pazar 11:55 pm - Güncelleme: 29 Mayıs 2022 Pazar 11:55 pm

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi, partinin milletvekili çıkaramadığı ve belediyelerinin olmadığı il ve ilçeler için yeni bir çalışmayı hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Yeni çalışma kapsamında; örgüt ve yerel yönetimler birimlerinin ortaklaşa yürüttüğü çalışma kapsamında ‘Saha Çözüm Masası’ adıyla yeni bir çalışma grubu oluşturuldu.

Çözüm Masası ekibi belirlenen illerde tüm ilçe, köy ve beldeleri kapı kapı dolaşarak vatandaşların talep ve beklentilerini dinleyecek ve sorunların çözüm önerilerini vatandaşlara aktaracak.

Çalışmalarına Batman ve Erzurum illerinden başlayacak olan çözüm masasında CHP Parti Meclisi Üyesi Devrim Barış Çelik ile CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’e masanın koordinasyonunu sağlama görevi verildi.

CHP Parti Meclisi üyesi Devrim Barış Çelik’in konu hakkındaki açıklaması şöyle oldu:

Tüm Dünya’yı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi, ülkemizde de etkili oldu ve toplumun her kesimi bu salgından derinden etkilendi. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, pandemi döneminde siyasi iktidarın yanlış kararlarına karşı yapıcı muhalefet anlayışımız gereği, öneride bulunan ve yönlendirici politikalarımız ile sürecin yönetilmesine katkı koyduk. Bunun yanında toplumunda tanıklık ettiği gibi
özellikle CHP’li belediyelerimiz, hemşehrilerinin temel sorunlarına dönük çözüm odaklı somut ve sonuç alıcı uygulamaları ile bu zor dönemde halkımızın yanında oldular ve yarınlarına umut olmak için canla başla çalıştılar.

“SAHA ÇÖZÜM MASASI”

İşte bu dönemde Beşiktaş’ta, Belediye Başkanımız Sayın Rıza Akpolat ve ekibi tarafından başlatılarak, “Saha Çözüm Hareketi” adı altında hayata geçirilen, sorunları yerinde tespit edip hızlıca çözmeye yönelik bir uygulama gerçekleşti. Hane halkı ziyaretlerine dayanan bu uygulama örneğini, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatlarıyla CHP “Saha Çözüm” masası adı altında,
parti örgüt ve yerel yönetimler birimlerinin ortaklaşa yürüttüğü bir çalışma olarak genel merkez bünyesinde hayata geçirmeye karar verdik. Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Oğuz Kaan Salıcı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Seyit Torun’un başkanlığında, Parti Meclisi Üyesi olarak benim ve Bilecik Milletvekilimiz Sayın Yaşar Tüzün koordinasyonunda, özellikle belediyelerimizin olmadığı illerde, CHP’nin ülkenin temel sorunlarına yönelik somut çözüm önerilerini hane halkı ziyaretleri yaparak vatandaşlarımıza anlatacağız.

SAHAYA İNECEKLER

Derinleşen ekonomik krizde halkımızın yanında olmak için ilk olarak haziran ayı içerisinde Erzurum ve Batman illerimizde, çalmadık kapı, derdi dinlenmedik vatandaşımızı bırakmayacağız. Halkımızın sorunlarını sahaya inip bizzat halkımızdan dinleyerek, bizden beklentilerini, öneri ve şikayetlerini soracağız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, partimizin çözüm önerilerini halkımıza
sunacağız. Katılımcı demokrasi anlayışı ile halkımızın sorunlarını çözüme kavuşturacak plan ve programlar hazırlayacak, bunu il başkanlıklarımız ve genel merkezimizin politikaları ile halkımıza sunarak, vatandaşlarımızla birlikte kentlerimizin ve ülkemizin sorunlarına çözüm bulacağız.

PROJELERİ ANLATACAKLAR

Parti örgütümüzden oluşan “saha çözüm” ekiplerimiz, parti politikalarına hâkim, kentlerimizin sorunlarının farkında ve iletişim konusunda eğitim almış ve bu alanda profesyonelleşmiş partililerimizden oluşmaktadır. Çalışma boyunca ekiplerimiz, il, ilçe ve köylerimizde tüm hane ve işyerlerini ziyaret edip, hem bütün hemşehrilerimizi dinleyecek hem de partimizin, yoksulluk, işsizlik politikalarını ve ekonomik, siyasi krizden çıkış projelerini anlatıp, milletçe kalkınmanın, çokça kazanıp hakça bölüşmenin mümkün olduğunu anlatacağız.

“CUMHURİYETİMİZİ GERÇEK ANLAMDA KİMSESİZLERİN KİMSESİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

Daha adil, daha eşit, daha özgür bir yönetimle çözülemeyecek hiçbir sorunumuz kalmayacağını anlatacağız. İnanıyoruz ki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde bu çalışma başarıya ulaşarak, 2023 yılında Cumhuriyetimizi yeniden demokrasi ile taçlandırıp, Cumhuriyetimizi gerçek anlamda kimsesizlerin kimsesi haline getireceğiz.