CHP’den Teoman Sancar açıklaması: Tehdit oldu, şu oldu, bu oldu lafügüzaftır

Yayın tarihi: 4 Mart 2021 Perşembe 2:04 pm - Güncelleme: 4 Mart 2021 Perşembe 2:04 pm

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’den istifa eden Denizli Milletvekili Teoman Sancar’ın kendisiyle görüştüğü iddialarına yanıt verdi. Torun, “Tehdit oldu, şu oldu, bu oldu lafügüzaftır. Olay tamamen kendi iradesiyle gerçekleşti” dedi.

CHP’den istifa eden Denizli Milletvekili Teoman Sancar’ın istifa gerekçesinin hakkındaki bir video olduğu ileri sürülmüştü. Sancar kendisine bu video ile şantaj yapıldığını ifade etmişti. Sancar’ın video ile ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile görüştüğü de iddia edilmişti.

CHP’li Milletvekili Teoman Sancar, partisinden istifa etti

İşte CHP’den istifa eden Teoman Sancar’a kasetli şantajın tüm detayları: Kadın değil!

Konuyla ilgili açıklama yapan Torun, “İstifa tek taraflıdır, kararını verdi ve istifa etti. Onun dışında tehdit oldu, şu oldu, bu oldu lafügüzaftır (boş laf). Olay tamamen kendi iradesiyle gerçekleşti. Bu konu hakkında fazla yoruma gerek yok” dedi.

“VALİLİĞE YAKIŞMAYAN BİR ADAMDI”

Torun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında eski Ordu Valisi Seddar Yavuz’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıla kadar hapis cezası istenmesi için de şu açıklamayı yaptı:

“Geçmiş Ordu Valisi, valiliğe yakışmayan bir adamdı. Saraya yaranmaya çalışan bir kişiydi. Yaptığı hareketle saraya yarandığı gözüküyor ki Kocaeli Valiliği’ne atandı. Kumpasçı ve tuzakçı bir adam. Devleti yöneten adam komplo, tuzak kurmaz. Kendisiyle görüşüldüğü halde havaalanında bir komplo kurdu, komplo ters tepince yalana sarıldı. Devletin polisini kullanıp iftira attırarak, bir sonuç elde etmeye çalıştı. Görüntüler ortada, buradan bir şey çıkmaz. Kocaeli’de de bir olay çıkarıp, bir üst makama yaranmak istiyor, ama bunun mutlaka yargı karşısında da mutlaka hesabı sorulacaktır.”

“BUNLAR GÜZEL ŞEYLER”

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu kahve içmeye davet etmesini Torun, “Bunlar güzel şeyler, siyaset yapıyoruz diye birbirimize hakaret edecek değiliz. Elbette düşüncelerimizi açıklayarak, seçmenin güvenini sağlayacağız ama birbirimize düşman değiliz” diye yorumladı.