CHP’den Tanju Özcan ile 12 kişiye af

Yayın tarihi: 27 Kasım 2023 Pazartesi 2:45 pm - Güncelleme: 27 Kasım 2023 Pazartesi 6:54 pm

CHP’de Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile birlikte 12 kişiye af çıktı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında bugün saat 11.00’de toplandı. Toplantıda daha önce partiden ilişiği kesilenlerin af talepleri ele alındı. MYK, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın “bağışlanma” talebini oy çokluğu ile kabul etti. CHP Parti Meclisi de af talebini kabul etti.

’13 KİŞİ AFFEDİLDİ’

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Parti meclisimizin bir prensip kararı vardı. Partimizin 100’üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle prensip olarak bir 100. yıl affı konusunda bir prensip kararı almıştık. Af talepleriyle bugün içinde Bolu Belediye Başkanı sayın Tanju Özcan’ın da dahil olduğu 13 arkadaşımızın af talepleri görüşüldü ve 13 arkadaşımızın Parti meclisimizi kararıyla affedilmesine ve yeniden üyeliklerine karar verilmiştir” ifadelerini kullandı.

Özcan kararı sosyal medya hesabından şöyle duyurdu: “Az önce güzel haberi Bolu İl Başkanımız @karagz_mert‘den aldım. Baba Evi’ne döndüm. Başta Sayın Genel Başkanımız @eczozgurozel ve @herkesicinCHP ‘nin Parti Meclisi üyelerine şükranlarımı sunarım. Atatürk’ün partisinde ve onun ilkeleri çerçevesinde siyaset yapmaya devam edeceğim. Her şey çok daha güzel olacak.”

İŞTE AFFEDİLENLER

Affedilenler isimler şöyle:

Ethem Ejder Zengin, Mahmut Yıldırım, Tanju Özcan, İsmail Uysal, Timur Yalçıntuğ, Didem Yalçıntuğ, Niyazi Bakkalcı, Ünal Uysal, Ali Güneş, Emre Gelen, Hasan Akkaya ve Halime Öztürk.

BAŞVURU SÜRESİ UZADI

Öte yandan yarın bitecek olan CHP Belediye Başkanı Aday Adaylığı başvuruları 5 Aralık’a kadar uzatıldı.

Tanju Özcan CHP’ye dönüş talebini il başkanlığına iletti

 

CHP’de ihraç edilen Tanju Özcan Türk Ocakları’na üye oldu

 

 

Kaynak: TELE1