CHP’den Soylu’ya ‘uzaklaştırma’ tepkisi: İşte bu kadar aciz, bu kadar korkaksın

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2022 Perşembe 4:14 pm - Güncelleme: 7 Temmuz 2022 Perşembe 4:31 pm

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar‘ın İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılmasına tepki gösterdi.

İzmir’in Menderes ilçesinde belediye ihalelerine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınıp adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Menderes Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Kayalar bugün İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı.

‘O TERAZİDE SEN DE TARTILACAKSIN’

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, karara tepki göstererek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yüklendi.

Torun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şöyle dedi: “Dün mahkemede serbest kalan Menderes Belediye Başkanımız, bugün Suçişleri Bakanı’nın talimatıyla görevden alındı. Atanmış Süleyman Soylu, sen kanun musun? Dün tutuklatamadın, şimdi kendi yetkilerinle mi yargıyı çiğniyorsun! Sen kimsin de halkın iradesine darbe yapıyorsun? Atanmış Süleyman Soylu; Mahkemenin ‘görevden al’ dediği 2 AKP’li belediye başkanına 6 aydır işlem yapmayıp suç işliyorsun! İşte sen bu kadar aciz, bu kadar korkaksın. Unutursak kalbimiz kurusun: Günü geldiğinde bu millete hesap verecek, o terazide sen de tartılacaksın!”

Flaş… CHP’li Menderes Belediye Başkanı görevden alındı