CHP’den Soylu’ya istifa göndermesi: En azından becerdi

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2020 Çarşamba 7:14 pm - Güncelleme: 22 Temmuz 2020 Çarşamba 7:14 pm

CHP’li Özgür Özel, FETÖ’cülerle ilgili açıklamaları nedeniyle istifa eden TTK Başkanı Yaramış’ı işaret ederek Soylu’ya yüklendi. Özel “Süleyman Soylu’ya göre becerikli, en azından bu istifa etmeyi başardı, bir hafta debelendi başardı. Soylu istifayı da başaramadı” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Darbecileri affedelim” sözleri nedeniyle eleştirilen Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış’ın istifasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Süleyman Soylu’ya göre becerikli, en azından bu istifa etmeyi başardı, bir hafta debelendi başardı. Soylu istifayı da başaramadı” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili söylediği “Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor” açıklaması nedeniyle tepki çeken Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış’ın istifasına ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Süleyman Soylu’ya göre becerikli, en azından bu istifa etmeyi başardı, bir hafta debelendi başardı. Soylu istifayı da başaramadı. Biz Atatürk’ün düşmanını Atatürk’ün kurumuna atarken bunu kasten yapıyorsunuz liyakate bakmıyorsunuz dedik, sizin liyakat bakışınıza göre ‘Darbecileri affedelim’ diyen adamı atadınız, başınıza nasıl bela oldu. Yaptıkları bütün atamalar benzerdir.”

NE OLMUŞTU?

Koronavirüs salgını dolayısıyla 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından ortaya çıkan görüntülere ilişkin yapılan eleştirileri cumartesi günü reddeden ve “daha erken ilan edilseydi daha uzun süre izdiham olurdu” görüşünü öne süren Süleyman Soylu, 12 Nisan Pazar günü saat 21:25’te Twitter’daki hesabından İçişleri Bakanlığı görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Soylu’nun görevinden istifa kararının Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘uygun bulunmadığını’ açıklamıştı.