CHP’lilerden Sinan Aygün’e çağrı: Elindeki ses kayıtlarını derhal ifşa et

Yayın tarihi: 23 Aralık 2019 Pazartesi 11:07 am - Güncelleme: 23 Aralık 2019 Pazartesi 11:15 am

Eski CHP vekili Sinan Aygün’ün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve bazı belediye Meclis üyelerini kastederek, “rüşvet istediler” iddiasına CHP’li Belediye Meclis üyeleri Berkay Gökçınar ile Haydar Demir’den yanıt geldi. “Elindeki ses kayıtlarını derhal ifşa et” çağrısında bulunan Gökçınar ve Demir, “İddiaların üzerine senden namus ve şerefin üzerine yemin etmeni beklemiyoruz. Biliyoruz bu senin için bir anlam ifade etmez. Çok sevdiğini servetin ve paran üzerine yemin edebilir misin?” diye sordu.

Mansur Yavaş hakkında rüşvet iddiasında bulunan Sinan Aygün: Bunu da ilk defa söylüyorum…

Eski CHP vekili Sinan Aygün’ün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Meclis Üyeleri Berkay Gökçınar ile Haydar Demir’i kastederek, “rüşvet istediler” iddiasına, CHP’li Belediye Meclis üyelerinden sert yanıt geldi. Gökçınar ve Demir, Sinan Aygün’ün “iftira” attığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Mansur Yavaş’tan Sinan Aygün hakkında suç duyurusu

“Elindeki ses kayıtlarını derhal ifşa et” çağrısında bulunan Gökçınar ve Demir, “İddiaların üzerine senden namus ve şerefin üzerine yemin etmeni beklemiyoruz. Biliyoruz bu senin için bir anlam ifade etmez. Çok sevdiğini servetin ve paran üzerine yemin edebilir misin?” diye sordu.

‘YAVAŞ HAKKINDA HAKARETE VARAN İFADELER KULLANDI’

Geçmişte çocuk pornocusu, hortumcu, yolsuz tipler tarafından yürütülen kampanyanın yeni bir versiyonuyla karşı karşıya olduklarını belirten Gökçınar ve Demir, bazı kesimlerin köpürttüğü gözlenen mesnetsiz açıklamaların yalan ve iftiradan ibaret olduğunu öne sürdüler.

Açıklamada, “Sayın Sinan Aygün’ün kız kardeşi Sayın Sibel Aygün, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde partimizin meclis üyesidir. Daha önce birçok kez gittiğimiz üzere, bahse konu olan gün de ‘abla’ dediğimiz Sayın Sibel Aygün’ün daveti ile kendisinin TOGO Kulesindeki ofisine gidilmiştir. Bunun öncesinde hiçbir zaman bizim Sinan Aygün’le bir görüşme talebimiz olmamıştır” denildi.

Sibel Aygün’ün ofisine, kendisiyle görüşmek üzere gittiklerini belirten Meclis üyeleri, “Kapıda rastlaştığımızda bizi ofisine davet eden Sinan Aygün, içeride oldukça rahatsız bir ruh haliyle, Belediye Başkanımız hakkında hakaretamiz ifadeler kullanarak konuyu kendisi açtı. ‘Ben babam adına 32 derslikli okul yaptıracağım. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne geçmişte söz vermiştim. Büyükşehir’den 7 milyon alacağım var. Bir okul dediğin nedir ki, 2 milyon, 3 milyondur’ ifadelerini kullanmış, bu ifadeler üzerine Sayın Berkay Gökçınar, ‘3 milyona okul mu yaptırılır? Bunun ederi 20-25 milyon civarıdır’” dediklerini öne sürdüler.

‘MANSUR YAVAŞ KİM OLUYOR Kİ?’

“Kendisi ısrarla, ‘Kaça olur, kaça olur, bir şey söyle’ diyerek Berkay Gökçınar’a bu rakamı tekrar ettirmiştir. Bu sohbette tarafımızca bir şahıs ya da Büyükşehir Belediyesi adına kesinlikle bir talepte bulunulmamış, Sinan Aygün’ün sorusu üzerine istinaf konusundan bahsedilmiş ve Büyükşehir Belediye Başkanı’nın istinafa gidilmemesi yönünde fikrinin kesin olduğu ve bundan dönmeyeceği Sinan Aygün’e ifade edilmiştir.”

Görüşmede Sinan Aygün sinirlerine hakim olamadığı ve hakaretlerinin dozunu artırdığını belirtilerek, “‘Benimle Cumhurbaşkanı uğraşamadı; Mansur Yavaş kim oluyor ki?’ türünden sözler gerginliği arttırdı. Biz ortamın ve Sinan Aygün’ün rahatsız edici ifadelerinden dolayı Sibel Hanım’a yapacağımız ziyaretten vazgeçerek Sibel Aygün’le, birlikte ofisten ayrıldık. Tüm bunlar yaklaşık 10-15 dakika içinde gerçekleşmiştir” denildi.