CHP’den Şenyaşar ailesine ziyaret: ‘Yargı yoluyla ikinci katliam yapılmak isteniyor’

Yayın tarihi: 18 Mart 2021 Perşembe 12:37 pm - Güncelleme: 18 Mart 2021 Perşembe 12:37 pm

Şanlıurfa Adliyesi önünde ‘Adalet’ talebiyle 10 gündür oturma eylemi yapan Şenyaşar ailesi, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ‘yargı üzerinde siyasi baskı’ yaptığını öne sürerek, “Yargı yoluyla ikinci katliam yapılmak isteniyor” dedi.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 24 Haziran seçimler öncesi AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi Hacı Esvet Şenyaşar ile çocukları Adil ve Celal Şenyaşar’ı kaybeden Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar’ın ‘adalet’ mücadelesi devam ediyor. Şenyaşar ailesinin Şanlıurfa Adliyesi önünde ‘adalet’ talebiyle başlattıkları oturma eylemi 10’uncu gününe girdi.

Aile dün Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin görüştü, ‘adalet isteklerini’ yineledi. Şenyaşar ailesi, valinin kendilerine başsavcı ile görüşmeleri için talepte bulunduğunu ancak bunu kabul etmediklerini söyledi.

Şenyaşar ailesi, Twitter hesapları üzerinden bugün şu paylaşımı yaptı: “Ailece Suruç Hastanesi’nde katliama maruz kaldık. Milletvekili Yıldız yargı üzerine siyasi baskı yaparak ikinci katliamı yargı yolu ile yapmak istiyor. Adalet mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Sesimizi yükseltenlere selamlar.”

Öte yandan aileyi bugün CHP’li vekiller ziyaret etti. Aileden ziyarete ilişkin, “Davamızın takipçisi olduğunu söylediler. CHP olarak Hastane katliamın aydınlatılması için ne gerekiyorsa yapacaklarına dair söz verdiler. Bizde gelen heyete teşekkür ediyoruz…” açıklaması yapıldı.

Emine Şenyaşar serbest bırakıldı