CHP’den Şentop’a yanıt: Pakistan Meclis Başkanı’na sor…

Yayın tarihi: 2 Haziran 2021 Çarşamba 12:53 pm - Güncelleme: 2 Haziran 2021 Çarşamba 12:55 pm

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Peker’den 10 bin dolar alan siyasetçi’ ile ilgili yaptığı çağrıya Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un “Bu bir siyasi bunaklık değilse ancak bir haysiyetsizlik ve ahlaksızlık…” yanıtını vermesi CHP’de tepkiye yol açtı.

Siyasette “Sedat Peker’den 10 bin dolar alan siyasetçi kim?” polemiği sürüyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin dünkü (1 Haziran) grup toplantısında Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a konuyla ilgili harekete geçmesi çağrısında bulundu.

Kılıçdaroğlu, “Ayda 10 bin dolar rüşvete bağlanan siyasetçi kim? Şentop bu konuyu açıklamak zorundadır. Eğer Şentop konuşmuyorsa acaba 10 bin dolar benzeri bir olay her ay ona da mı veriliyor? Şentop sessiz kalamaz” dedi.

ŞENTOP YANIT GELDİ: KILIÇDAROĞLU KADAR BİLİYORUM 

Pakistan’da bulunan Mustafa Şentop, Kılıçdaroğlu’nun ifadeleri üzerine dün (1 Haziran) şu açıklamayı yaptı:

“Bu bir eleştiri değil bir iftira… Bu benim dile getirdiğim bir iddia değil, bu şahsın kim olduğunu da ben bilmiyorum. Kılıçdaroğlu ne kadar biliyorsa ben de o kadar biliyorum. Dolayısıyla sorunun muhatabı ben değilim. Benden şunu talep edebilirler: Bunu Sayın Bakandan sorun, İçişleri Bakanı bunu cevaplasın, buna tevessül edin, aracı olun; bu olabilir, bu ayrı bir konu. Ama sorunun muhatabı ben değilim, sorunun muhatabı Bakan, onu bilen Bakan, benim bir bilgim yok. Kılıçdaroğlu ne kadar biliyorsa ben de o kadar biliyorum. Bunu açıklamamı istiyor benden. Bu bir siyasi bunaklık değilse eğer, bunun ancak bir haysiyetsizlik ve ahlaksızlık olduğunu söyleyebilirim.”

CHP’DEN ART ARDA TEPKİLER: HESAP SOR

Şentop’un Kılıçdaroğlu’nu hedef alan sözlerine CHP’den tepkiler geldi. ANKA’da yer alan habere göre, CHP yönetiminden elen tepkiler şöyle:

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: Sayın Mustafa Şentop, Gazi Meclis’in ilk başkanı Atatürk’e bir meczup tarafından hakaret edildiğinde neden sessiz kaldınız? Bulunduğunuz makamın ağırlığı altında eziliyorsunuz. Pakistan Meclis Başkanı’na sorun, 10 bin dolar alan siyasetçiden belki o rahatsız olmuştur.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: Genel Başkanımız ve bizler yazılı başvurup Meclis’in üzerine düşen gölgeyi kaldıralım dedik. Bugüne kadar Meclis’e atılan iftiraya sessiz kaldın. Şimdi utanmadan Soylu’ya söylemen gereken lafları genel başkanımıza söylüyorsun.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: Sayın Mustafa Şentop, ülkenin İçişleri Bakanı ‘10 bin dolar alan siyasetçi’ olduğunu söylüyorsa bunun cevabını aramak Meclis Başkanı’nın görevidir. Kaçmayın! Görevinizi yapın, TBMM’nin ve milletvekillerinin itibarını kurtarın.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: TBMM başkanıysan gazi meclisin ilk başkanı Atatürk’e de, milletvekillerinin haysiyetine de sahip çıkacaksın. Ana muhalefet liderine hakaret edeceğine, Atatürk’e hakaret edilirken dut yemiş bülbül gibi oturmayacaksın, milletvekillerini töhmet altına sokandan hesabını soracaksın.

TIKLAYIN – “10 bin dolar alan siyasetçiye” ilişkin TBMM Başkanı Şentop’tan flaş açıklama

TIKLAYIN – Kılıçdaroğlu’ndan Şentop’a tepki: 10 bin dolar benzeri bir olay her ay ona da mı veriliyor?