CHP’den RTÜK’ün TELE1 kararına tepki! ‘Türkiye siyaset tarihi Ebubekir Şahin’i unutmaz’

Yayın tarihi: 20 Ekim 2022 Perşembe 2:12 pm - Güncelleme: 20 Ekim 2022 Perşembe 2:18 pm

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, iktidarın sansür aracı RTÜK‘ün, TELE1’e verdiği 3 günlük ekran karartma cezasına tepki gösterdi. Özel, “Türkiye siyaset tarihi bu takındıkları tavırla Ebubekir Şahin’i de unutmaz, Meclis Başkanı’nı da unutmaz, buna sessiz kalan AKP’lileri de Fahrettin Altun’u da unutmaz, Recep Tayyip Erdoğan’ı da unutmaz. Bu kadar olmaz.” dedi.

İktidarın sopası Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Sera Kadıgil’in TELE1 ekranlarında Diyanet İşleri Başkanlığı’na yönelik eleştirileri nedeniyle TELE1’e 3 gün ekran karartma cezası verdi. TELE1, Şubat ayına kadar aynı cezayı bir kez daha alırsa tamamen kapatılacak. RTÜK’ün kararının ardından tepkiler çığ gibi büyürken, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de TBMM’de yaptığı basın açıklamasında konuyu gündeme getirdi. Özel, ” Bu seçimlere dikensiz gül bahçesinde gitmek için. Bu, muhalefetin sesini kesmek için. Bu, yaptıkları rezillikleri duyuracak televizyon kanalı kalmasın diye yaptıkları işler.” ifadelerini kullandı.

“YAPTIKLARI REZİLLİKLERİ DUYURACAK TELEVİZYON KANALI KALMASIN DİYE…”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, şunları söyledi:

RTÜK TELE1’i kapatmaya niyetlendi. TELE1’e 3 gün ekran karartma verdi. Şubat’a kadar bir ceza daha olursa TELE1’i tamamen kapatacaklar. Bu seçimlere dikensiz gül bahçesinde gitmek için. Bu, muhalefetin sesini kesmek için. Bu, yaptıkları rezillikleri duyuracak televizyon kanalı kalmasın diye yaptıkları işler. Türkiye siyaset tarihi bu takındıkları tavırla Ebubekir Şahin’i de unutmaz, Meclis Başkanı’nı da unutmaz, buna sessiz kalan AKP’lileri de Fahrettin Altun’u da unutmaz, Recep Tayyip Erdoğan’ı da unutmaz. Bu kadar olmaz. Erdemliler hareketi gibi gelip, siyasi yan kesiciler, siyasi dolandırıcılar, kalpazanlar olarak yazacak sizi tarih. Daha size söyleyecek söz bulamıyoruz. Yazıklar olsun.

Merdan Yanardağ: RTÜK AKP’nin talimatını uyguladı

Siyasi parti liderlerinden TELE1’e destek