CHP’den Ramazan talimatı!

Yayın tarihi: 30 Mart 2022 Çarşamba 4:30 pm - Güncelleme: 30 Mart 2022 Çarşamba 4:30 pm

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun tarafından belediyelere iletilen yazıda, Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla sosyal yardım kampanyalarının Ramazan ayında da artarak sürmesi talep edildi.

CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ramazan ayı öncesinde CHP’li belediye başkanlarına gönderdiği yazıda, hayat pahalılığı ve gıda krizine dikkat çekti.

Anka’nın aktardığına göre; Torun, “2022 Türkiye’sinde milletimiz, temel gıda ürünlerine erişebilmek için dahi uzun kuyruklara girmek zorunda kalmıştır. CHP’li belediyeler, Türkiye’nin içine sokulduğu bu zorlu süreçte vatandaşlarımıza nefes olmuştur, olmaya da devam etmektedir… Sayın Genel Başkanımızın çağrısıyla belediyelerimizin sosyal yardımlarını Ramazan ayında artırarak sürdürmeleri, ihtiyaç sahiplerini gıda krizine karşı desteklemeleri ve Ramazan ayını huzur içinde geçirmelerine yardımcı olmaları büyük önem arz etmektedir” dedi.

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP’li belediye başkanlarına Ramazan ayına ilişkin bir yazı gönderdi. Torun, yazısında gıda krizi ve ekonomik krize vurgu yaptı. İhtiyaç sahibi yurttaşlara yönelik desteklerin Ramazan ayında artırılarak devam etmesini isteyen Torun, Ramazan ayı ihtiyaçlarına uygun sosyal politikalar belirlenmesinin ve toplumsal dayanışma için kampanyalar başlatılmasının önemine dikkat çekti.

CHP’li Erkek’ten Saray İttifakı’na zehir zemberek sözler

Seyit Torun, CHP’li belediyelere gönderdiği yazıda şunları kaydetti:

“CHP’Lİ BELEDİYELER NEFES OLDU”

Ülkemiz, iktidarın yanlış politikalarının neden olduğu bir ekonomik buhran ve derin yoksullukla karşı karşıyadır. Türk lirasındaki önlenemeyen değer kayıpları, yüksek enflasyon ve her geçen gün artan fiyatlar karşısında vatandaşlarımız, artık önünü göremez hale gelmiştir. 2022 Türkiye’sinde milletimiz, temel gıda ürünlerine erişebilmek için dahi uzun kuyruklara girmek zorunda kalmıştır. CHP’li belediyeler, Türkiye’nin içine sokulduğu bu zorlu süreçte vatandaşlarımıza nefes olmuştur, olmaya da devam etmektedir.

“KARA KIŞ FONU 5 MİLYON HANEYE ULAŞTI”

‘Kara Kış Fonu’ kapsamında verilen destekler, ülke genelinde yaklaşık 5 milyon haneye ulaşmıştır. Covid-19 salgını, sel ve yangın afetlerinde halkımızın yanında olan belediyelerimiz, yine halkımızın yanında olmaya devam edecektir. Bu yıl mübarek Ramazan ayını, gıda ürünlerinde tarihi zamların yaşandığı bir dönemde idrak ediyoruz.

“BAĞIŞ KAMPANYALARI BAŞLATILMASI DA FAYDALI OLACAK”

Bu kapsamda, Sayın Genel Başkanımızın çağrısıyla belediyelerimizin sosyal yardımlarını Ramazan ayında artırarak sürdürmeleri, ihtiyaç sahiplerini gıda krizine karşı desteklemeleri ve Ramazan ayını huzur içinde geçirmelerine yardımcı olmaları büyük önem arz etmektedir. Belediyelerimizin, mevcut sosyal yardımlarına iftar/sahur desteklerini de ilave etmeleri, bunun yanında Ramazan ayı için ihtiyaçlara uygun sosyal politikalar belirlemeleri yerinde olacaktır. Ayrıca toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi, imkânı olan vatandaşlarımızın ihtiyacı olanlara ulaşmasının sağlanması adına bağış kampanyaları başlatılması da faydalı olacaktır.”