CHP’den ‘Pınar Gültekin’ açıklaması: Böyle bir şey varsa parti olarak buna göz yummayız

Yayın tarihi: 28 Aralık 2020 Pazartesi 10:03 am - Güncelleme: 28 Aralık 2020 Pazartesi 10:05 am

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin’in davadan vazgeçmesi için bir CHP Muğla milletvekili tarafından aradığı iddialarına ilişkin, “Böyle bir şey varsa parti olarak buna göz yummayız” açıklamasını yaptı.

İddiaları ilk ortaya atan Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge’ye konuşan CHP’li Özel, “Fatih Bey, sabah erkenden yazınızı okuduk ve Sayın Genel Başkanımıza sunduk. Kendisi bu olayın bütün detaylarıyla araştırılmasını istedi. Tabii bizim için böyle bir şey kabul edilemez. Bu nedenle 4 Muğla milletvekillerimizle bir videokonferans yaptık. 3’ü aileyi hiç tanımadıklarını söyledi. Birisi ise Pınar’ın babasına telefon açtığını ve taziye maksadıyla olduğunu ama böyle bir konuşma yapmadığını söyledi” dedi.

Çekirge’nin yazısına göre, “Ben olayı duyduğumda mağdure ailesinin vekili avukat Dr. Rezan Epözdemir’e sordum, kendisi doğruladı” sözlerine Özel, “Genel Başkanımızdan da aldığımız talimat gereği hem Rezan Bey’le hem de Pınar’ın babasıyla konuşacağız. Sonuçta çıkan gerçeğe göre gereği neyse yapacağız. Elbette böyle bir şey varsa parti olarak buna göz yummayız” yanıtını verdi.

MUĞLA VEKİLLERİ ORTAK AÇIKLAMA YAPACAK

Fatih Çekirge, Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin’in davadan vazgeçmesi için bir CHP Muğla milletvekili tarafından aradığı iddia etmişti.

Sosyal medyada tepkilere neden olan bu iddialar üzerine CHP Muğla Milletvekilleri Süleyman Girgin, Burak Erbay, Suat Özcan ve Mürsel Alban iddiaların doğru olmadığını belirterek, ortak açıklama yapılacaklarını duyurdu.