CHP’den öğretmenlerin iş bırakma eylemine destek!

Yayın tarihi: 1 Kasım 2022 Salı 7:59 pm - Güncelleme: 1 Kasım 2022 Salı 8:09 pm

Öğretmenler, yarın (2 Kasım) yurt genelinde kariyer sınavı dayatmasına karşı iş bırakma eylemi aldı. Eğitim-Bir-Sen ve Türk Eğitim-Sen hariç öğretmen sendikaların eyleme katılım gerçekleştirecek.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, bugün Eğitim İş Sendikası Mali Sekreteri Hüseyin Selçuk ve Genel Örgütlenme Sekreteri Şenol Eyüboğlu’yla bir araya geldi. Gaytancıoğlu, şu açıklamayı yaptı:

"ÖZLÜK HAKLARIYLA, ÜCRETİ YÜKSELTİLMELİ"

"Yarın öğretmen ve öğrenciler okula gitmeyecek. Neden? Öğretmenler bir günlük iş bırakıyor. Haklılar. Özlük haklarının iyileştirilmesinden tutun, dayatılan bir sınava girmek istemiyorlar. Bu sınavla öğretmenleri kategorilere ayırmak istiyorlar. Uzman, başöğretmen... Bir tane başöğretmenimiz var. O da ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Öğretmenler yoksulluk sınırının altında, açlık sınırının civarında maaş alıyorlar. Öğretmen kadrolu şekilde görevine devam etmeli. Ve özlük haklarıyla ücretleri yükseltilmeli.”

"BU SINAV DERHAL İPTAL EDİLMELİ"

Eğitim İş Sendikası Mali Sekreteri Hüseyin Selçuk ise "Vekilime teşekkür ediyoruz. Öğretmen camiasından olduğu için, yarın yapacağımız iş bırakma eylemine verdiği için. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bu sınav derhal iptal edilmeli ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun tüm paydaşlarla birlikte yapılmasını çok önemsiyoruz" dedi." />

İktidara yakın öğretmen sendikasının bile isyan ettiği kariyer sınavına tepki gösteren CHP’li Gaytancıoğlu, “Bu sınavla öğretmenleri kategorilere ayırmak istiyorlar. Bir tane başöğretmenimiz var. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk” dedi.

Öğretmenler, yarın (2 Kasım) yurt genelinde kariyer sınavı dayatmasına karşı iş bırakma eylemi aldı. Eğitim-Bir-Sen ve Türk Eğitim-Sen hariç  öğretmen sendikaların eyleme katılım gerçekleştirecek.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, bugün  Eğitim İş Sendikası Mali Sekreteri Hüseyin Selçuk ve Genel Örgütlenme Sekreteri Şenol Eyüboğlu’yla bir araya geldi. Gaytancıoğlu, şu açıklamayı yaptı:

AKP’ye yakınlığıyla bilinen sendikadan ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’ eylemi

“ÖZLÜK HAKLARIYLA, ÜCRETİ YÜKSELTİLMELİ”

“Yarın öğretmen ve öğrenciler okula gitmeyecek. Neden? Öğretmenler bir günlük iş bırakıyor. Haklılar. Özlük haklarının iyileştirilmesinden tutun, dayatılan bir sınava girmek istemiyorlar. Bu sınavla öğretmenleri kategorilere ayırmak istiyorlar. Uzman, başöğretmen… Bir tane başöğretmenimiz var. O da ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Öğretmenler yoksulluk sınırının altında, açlık sınırının civarında maaş alıyorlar. Öğretmen kadrolu şekilde görevine devam etmeli. Ve özlük haklarıyla ücretleri yükseltilmeli.”

“BU SINAV DERHAL İPTAL EDİLMELİ”

Eğitim İş Sendikası Mali Sekreteri Hüseyin Selçuk ise “Vekilime teşekkür ediyoruz. Öğretmen camiasından olduğu için, yarın yapacağımız iş bırakma eylemine verdiği için. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bu sınav derhal iptal edilmeli ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun tüm paydaşlarla birlikte yapılmasını çok önemsiyoruz” dedi.