CHP’den Nesin Vakfı için soru önergesi! “Cemaat iddiası doğru mu?’

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2022 Salı 6:45 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2022 Salı 6:45 pm

CHP’li Lale Karabıyık, Nesin Vakfı’nın hesaplarının bloke edilmesiyle ilgili İçişleri Bakanı Soylu’nun yanıtlaması üzere soru önergesi verdi. Karabıyık, önergede “Nesin Vakfı’nın hesaplarına bloke konulması işleminin bir cemaatin nüfuz kullanmasıyla gerçekleştirildiği iddiası doğru mudur?” dedi.

Türk edebiyatının en değerli isimlerinden olan merhum Aziz Nesin’in kurduğu Nesin Vakfı’nın banka hesapları bloke edildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık Nesin Vakfı’nın banka hesaplarının bloke edilmesini Meclis gündemine taşıdı. Karabıyık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Nesin Vakfı’nın hesaplarına bloke konulması işleminin bir cemaatin nüfuz kullanmasıyla gerçekleştirildiği iddiası doğru mudur” diye sordu.

Lale Karabıyık, İstanbul Valiliği’nin bir ay önce izinsiz bağış kampanyası düzenlediği gerekçesiyle Nesin Vakfı’nın banka hesaplarını bloke ettiğine ve bloke edilen hesaplarda Nesin Vakfı’nın kendi öz varlıklarından elde ettikleri gelirlerin de olduğuna dikkat çekti.

CHP’li Karabıyık’ın Bakan Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesi şöyle:

“-Nesin Vakfı’nın bazı hesaplarına, izinsiz yardım kampanyası yapıldığı gerekçesi ile bloke konulmasının nedenleri nelerdir? Nesin Vakfı’nın hangi bankalardaki hangi hesaplarına bloke konulmuştur. Bu işlem sırasında vakfın öz gelirlerinin bulunduğu hesaplar bu işlem dışında tutulmuş mudur?

-Nesin Vakfı, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu uyarınca ‘bağış kabulüne yetkili’ bir vakıf olarak değerlendirilmekte midir? ‘Bağış kabulüne yetkili’ bir vakıf olarak değerlendirilmekte ise bu faaliyetleri söz konusu Kanunun kapsamı dışında değil midir?

-Nesin Vakfı’nın bağış kabulünün dışında bir “yardım toplama” faaliyetinde bulunduğu iddiasının dayanağı nedir?

-Nesin Vakfı’nın hesaplarına bloke konulması işleminin bir cemaatin nüfuz kullanmasıyla gerçekleştirildiği iddiası doğru mudur?”

Nesin Vakfı’nın hesapları neden bloke edildi? İşte perde arkası

RABITA VAKFI HEDEF GÖSTERDİ

Nesin Vakfı yönetcisi Süleyman Cihangiroğlu, banka hesaplarının bloke edilmesi sürecinin İsmailağa cemaatine ait Rabıta Vakfı ile ilgili olduğunu öne sürdü. Cihangiroğlu, Nesin Vakfı’nın yanına kurulan Rabıta Vakfı’nın kendilerini hedef gösterdiğini belirterek, “Rabıta Vakfı’ndan bir kişi aylarca vakfımızın fotoğraflarını çekti. Bizim sokak kameralarından bunu tespit ettik. Jandarmaya şikâyet ettik. Şikâyet dilekçemizi verirken jandarmanın önünde bana saldırdı” ifadelerini kullandı.

İsmailağa Cemaati’nden İBB’ye tehdit! “Ufacık bir yerden dolayı piyasa karışmasın”