CHP’den muhtarları sevindirecek kanun teklifi: Muhtarlara yılda iki ikramiye verilsin

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2019 Çarşamba 12:55 pm - Güncelleme: 7 Ağustos 2019 Çarşamba 12:55 pm

CHP Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin, muhtarlara yılda iki kere 1000 liralık ikramiye verilmesi için kanun teklifi verdi.

CHP Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin, Kurban Bayramı öncesinde aynı emekliler gibi muhtarlara da yılda iki defa 1000 liralık ikramiye verilmesini ön gören kanun teklifi verdi. 2018 sayılı Muhtar Ödenek ve Sosyal Güvenlik Yasası’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi‘ni TBMM Başkanlığı’na sunan Şahin devletin muhtarlara bütçe ayırması gerektiğini savundu.

“Geçim sorunu çeken muhtarlarımız, devleti yanında görmek istiyor.”

Şahin, “Mahalle sakinleriyle doğrudan ilişkide olan muhtarlarımız sosyal hizmet götürdükleri mahalle sakinlerinin sorunlarıyla yakından ilgilenmeye gayret etmektedir. Ancak kendilerine araç tahsis edilmediği ve yakıt ödeneği verilmediği için mahalle sakinlerinin sağlık başta olmak üzere birçok konuda yardım götürmekte zorlanıyor. Bunun yanında düğün, sünnet gibi önemli günlerde hediye giderleri olmaması, kendilerine ekstra bir bütçe ayrılmadığı için maaşları mahalle sakinlerinin ihtiyaçları için yetmiyor. Ancak birçok muhtarımız mahalle sakinlerinin yanında olabilmek için sosyal yardım mekanizmalarını kullanabilmek adına kapı kapı dolaşmak zorunda kalıyor. Bu konuda devletin muhakkak muhtarlara bütçe ayırması gerekiyor.” diye konuştu.

“Geçim sorunu çeken, bayramı mutlulukla yaşamak isteyen muhtarlarımız devleti yanında görmek istiyor. Muhtarlarımızın bayram sevincini yaşayabilmesi için bir nevi kurban parasının verilmesi, muhtarlarımızın bir nebze rahatlamasına vesile olacaktır” dedi.