Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) açıkladığı yeni müfredata tepki gösteren CHP’li milletvekilleri bakanlık önüne yürüdü.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde tüm öğretim kademelerinde zorunlu dersleri kapsayan müfredatın taslağının kamuoyunun görüşüne sunulduğunu açıkladı. Yeni müfredata eğitimcilerden ve siyasilerden tepki geldi.

CHP’li milletvekilleri ise müfredata tepki göstermek için TBMM önünden Milli Eğitim Bakanlığı önüne yürüdü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş ve Grup Başkanvekili Murat Emir bakanlık binası önünde basın açıklamasında bulundu.

“MUSTAFA KEMAL VE DEVRİMLERİNİ UNUTTUMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR”

Murat Emir açıklamasında şunları söyledi:

“Türkiye Yüzyılı Maarif modeli adı altında Türkiye’ye dayattıkları, kapalı kapılar ardında hazırladıkları ve kendi ideolojik saplantılarına hizmet edecek olan o eğitim modelini reddettiğimizi ifade etmeye geldik. Çocuklarımızın ihtiyacı bilimsel, laik ve çağdaş eğitimdir. Oysa geldikleri günden beri her gelen Milli Eğitim Bakanı, milli eğitimi yap-boz tahtasına çevirdi. Her gelen eğitimle oynadı ve her gelenin asıl maksadı milli eğitimi milli karakterinden uzaklaştırıp dinsel ve özellikle de gerici düşüncelere bağlamaktır. Biz bu maarif modelinin ne ismini, ne hazırlanış yöntemini ne de içeriğini kabul etmiyoruz. Bu modellerle Türkiye’yi adım adım geriye götürmek, laikliği yok saymak, Mustafa Kemal’i ve devrimlerini unutturmak kimsenin haddi ve hakkı değildir.

Emir’den sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, “Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarın eğitim niteliksizleştirildi, piyasalaştırıldı ve dinselleştirildi. Tüm bu sürecin sonunda, artık çocuklarımız geleceğini yurtdışında aramaktadır, aileler özel okullara sığınmaktadır. Özel okulların da ekonomik koşullar nedeniyle ücretlerin karşılanmadığından aileler büyük zorluklar çekmektedir” ifadelerini kullandı.