Deniz Dalgıç, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için Mudanya Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Dalgıç, “İlçemizde afet riski taşıyan yapı stokunu hızla dönüştürecek, altyapı ve trafik sorunlarını çözecek, tarım ve turizmi geliştireceğiz. Mudanya kısa sürede kalkınacak, bütün Mudanyalılar kazanacak” dedi.
Yerel seçimler 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak ve dört aydan daha az bir süre kaldı. Mudanya Belediye Başkanlığı için CHP'den aday adayı olan Deniz Dalgıç, ilçenin sorunlarını çözmek için kapsamlı bir yol haritası hazırladığını söyledi."MUDANYA'YI 'MARKA KENT' YAPMAK İÇİN ADAY OLDUM"
Topluma daha fazla hizmet ve Mudanya’ya vefa borcunu ödeme arzusuyla siyasete atıldığını açıklayan Deniz Dalgıç, Mudanya’yı “marka kent” yapmak için aday olduğunu belirterek, ilçenin sorunlarını çözmek için kapsamlı bir yol haritası hazırladığını söyledi."MUDANYA'YI LAYIK OLDUĞU YERE GETİRECEĞİZ"
Dalgıç, "Mudanya'nın bir cazibe merkezi haline gelmesi için, değişimi inşa etmek için bir dönüm noktasındayız ve bu fırsatı kaçırmayacağız" dedi. Mudanya’nın Türkiye’nin incisi olduğunun altını çizen Dalgıç, sözlerine şu şekilde devam etti: “İlçemizde afet riski taşıyan yapı stokunu hızla dönüştürecek, altyapı ve trafik sorunlarını çözecek, tarım ve turizmi geliştirerek, Mudanya’yı layık olduğu yere getireceğiz.""ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ MUDANYA'NIN GELİR SEVİYESİNİ ARTIRMAK"
Halkın huzur, esenlik ve mutluluğunu sağlamanın belediye başkanının görevlerinin arasında yer aldığına dikkat çeken Dalgıç, öncelikli hedeflerinin Mudanya’nın gelir seviyesini artırmak olduğunu dile getirdi."DOĞRU POLİTİKALAR İLE MUDANYA'NIN GELECEĞİNİ TASARLAYACAĞIZ"
Mudanya’yı, Bursa’nın gözdesi ve Marmara Bölgesi’nin en önemli merkezlerinden biri haline getireceklerini vurgulayan Deniz Dalgıç, “Turizmde, tarımda, ticaret ve hizmet alanlarında, doğru politikalar ile Mudanya’nın geleceğini tasarlayacağız” diye konuştu."MUDANYA'NIN DAHA FAZLA GELİŞTİRİLEBİLECEĞİNE İNANIYORUM"
Mudanya’nın tarım potansiyelini kullanarak, marka tarım ürünleriyle gıda turizmi oluşturmayı planladıklarını kaydeden Dalgıç, şunları söyledi: “Mudanya 45 km’lik kıyı şeridine sahip harika bir sahil şehri. Zeytin, üzüm ve meşhur siyah incir gibi tarım ürünlerimiz var. Ancak bunların potansiyelini tam olarak kullanamıyoruz. Mudanya’nın ayrıca tarihi, arkeolojik bölgeleri ve koruma altındaki alanları var. Bu nedenle, Mudanya’nın daha fazla geliştirilebileceğine inanıyorum. Mudanya’nın İzmir’in Urla’sı gibi, İtalya’nın Toskana Vadisi gibi bir turistik cazibe merkezi haline gelmesi için hiçbir eksiğimiz yok.”"İLÇEMİZDEKİ KORUMA BÖLGELERİNİ ELE ALMAMIZ GEREKİYOR"
Mudanya’nın değerlerini korumak ve geliştirmek için çalışacaklarını söyleyen Deniz Dalgıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlçemizdeki koruma bölgelerini ele almamız gerekiyor. Çok özel yapılarımız var. Bunları ortaya çıkarıp, buraları birer sanat merkezi ve kültürel alanlar haline getirebiliriz. Mudanya’da festivaller, konferanslar düzenleyebiliriz. Bunları başarabilirsek Mudanya sanat turizminde de bir cazibe merkezi olacaktır. Mudanya’mızda oluşacak bu hareketlilik esnafımıza da önemli katkılar sağlayacaktır.”"MUDANYA MÜTAREKESİ'Nİ ÇOK ÖNEMSİYORUM"
Mudanya Mütareke Evi Müzesi’ne de dikkat çeken Dalgıç, “Mudanya Mütarekesi’ni çok önemsiyorum çünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin tanındığı ilk belge olarak görüyorum. Atatürk’e, Cumhuriyete ve demokrasiye olan inancımızdan dolayı her yıl Anıtkabir'e ziyarette bulunuyoruz. Mudanya Mütarekesi de Türkiye'nin temellerinin atıldığı bir belge. Bunun önemini halka daha iyi anlatmamız, Mudanya Mütareke Evi'nin ziyaretçi çekmesi için daha fazla çaba sarf etmemiz gerekiyor. Mudanya Mütareke Evi'ni dünyanın dört bir yanından insanların ziyaret ettiği bir merkez haline getireceğiz” dedi."BU POTANSİYELLERİ KULLANARAK YATIRIMCI ÇEKECEĞİZ"
Dalgıç, afet riski taşıyan yapı stokunun hızla dönüştürülmesi için en cesur yöntemleri kullanacaklarını söyledi. Uzmanlığı ve eğitimi ile Mudanya'yı güvenli bir şehir haline getireceklerini belirten Dalgıç, “Mudanya’daki afet riski taşıyan yapıların envanterini hiç zaman kaybetmeden çıkartıp, bunu dönüştürmek için yola çıkmamız lazım. Mudanya'nın nüfusunun büyük bir kısmını oluşturan orta ve orta yaş üstü insanların, kendi imkanlarıyla bu riskli yapıları dönüştürmeleri zor görünüyor. Gelir seviyesini artırmak ve riskli yapıları dönüştürmek amacıyla bütüncül projeler geliştirmemiz gerekli. Mudanya'nın gastronomi, sanat ve deniz turizmi gibi potansiyelleri var. Bu potansiyelleri kullanarak yatırımcı çekeceğiz. Yatırımcıya, riskli yapıları dönüştürürken yanındaki riskli yapıları da dönüştürmesini teklif edeceğiz. Böylece bu sorunun önemli bir kısmını çözeceğiz. Halkımızın gelir seviyesini yükseltmek de bu projenin bir parçası. Halkımızın gelir seviyesi yükseldiğinde, riskli yapıları dönüştürmek için daha fazla kaynak ayırabilecekler" dedi."BÜTÜNCÜL BİR YAKLAŞIMLA MUDANYA'YI DAHA İYİ BİR YER HALİNE GETİRECEĞİZ"
Mudanya’nın otopark, yol, trafik gibi sorunlarını çözmek amacıyla da projeler geliştireceklerini vurgulayan Dalgıç, sözlerini şöyle tamamladı: “Halkımızın yaşam kalitesini artırmak ve Mudanya'yı daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için çaba göstereceğiz. Bunun için de eski sporculuk deneyimimden kaynaklanan takım çalışmasına inançla, sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve diğer paydaşlarla birlikte hareket ederek Mudanya’yı birlikte kalkındıracağız. Bu süreçte herkesin fikrini alarak, bütüncül bir yaklaşımla Mudanya'yı daha iyi bir yer haline getireceğiz.”
Kaynak: TELE1