CHP’den Mansur Yavaş iddialarıyla ilgili açıklama

Yayın tarihi: 21 Ağustos 2023 Pazartesi 5:15 pm - Güncelleme: 21 Ağustos 2023 Pazartesi 6:55 pm

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Mansur Yavaş’ın yerine Levent Gök’ün aday olacağı iddiasını yalanladı. Öztrak, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Barış Pehlivan ve TİP Milletvekili Can Atalay’ın tutukluluğuna da tepki gösterdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen’in Türkiye’de uyuşturucu kaçakçılığından 10 yıl hapis cezası alan Danny Awka’nın “diplomatik temas sonucu” serbest bırakılacağı açıklamasını hatırlattı. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Barış Pehlivan ve Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay’ın hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulmasına atıfta bulunan Faik Öztrak, “Hukuk ve adalet her yerinden çatırdıyor” dedi.

Öztrak konuyla ilgili olarak, “Tek kişilik rejimlerle yönetilen ülkelerde, ekonomideki bozulma, düşünceleri özgürce söyleyememenin, ülkede hukuk sisteminin, kuvvetler ayrılığının çökmesinin de bir sonucudur. Saray yargısı, Gazeteci Merdan Yanardağ’ı, Gazeteci Barış Pehlivan’ı, Hatay’ın seçilmiş milletvekili Can Atalay’ı içeride tutmak için hukuku eğip büküyor. Ama İsrail’in Dışişleri Bakanı, Türkiye’de uyuşturucu kaçakçılığından 10 yıl hapse çarptırılan bir İsrail vatandaşının “Diplomatik temas sonucu” serbest bırakılacağını açıklıyor. Bunu da yine İsrail’den öğrendik. Hukuk ve adalet her yerinden çatırdıyor” ifadelerini kullandı.

“DEĞİŞİM” TARTIŞMALARI VE YEREL SEÇİMLER

Faik Öztrak’ın gündeminde, 14-28 Mayıs seçimlerinin kaybedilmesiyle başlayan “değişim” tartışmalarıyla gidilen CHP kongre süreci de vardı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun her iki seçmenden birinin oyunu aldığını söyleyen Öztrak, “Mayıs ayında seçimi kazanamadık. Buna çok üzgünüz. Ama diğer taraftan da 25,5 milyon seçmen, Genel Başkanımıza oy verdi. Her iki seçmenden birinin iradesine de sahip çıkmalıyız. Bu süreçte özellikle parti yöneticileri olarak bizlerin, Duygusal kopuşlara, melankoliye kapılma lüksümüz yok” dedi.

Kongre sürecinde bütün güçleriyle yerel seçimlerde tarihi bir zafere imza atmak için çalışacaklarını ifade eden Öztrak, “Ayaktayız. Kongrelerimizde örgütlerimizi, üyelerimiz ve delegelerimiz yeniliyor. Genel merkez olarak, Demokratik süreçlerin tastamam işlememesini, üyelerimizin tercihlerinin yönetimlere, eksiksiz yansımasını sağamak için gerekenleri yapıyoruz. Sonunda hepimiz partimizin üye ve delegelerinin mihenk taşına vurulacağız. Karar neyse başımızın üstüne koyup bütün gücümüzle yerel seçimlerde tarihi bir zafere imza atmak, Erdoğan’ın zammına zulmüne dur demek için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“SARAY’IN TEK ÇARESİ CHP’Yİ DAĞITMAKTIR”

Öztrak, halkın yedi ay sonra “Zamma, zulme, yoksulluğa, Erdoğan’a yeter” diyeceği değerlendirmesinde bulunduktan sonra Saray’ın tek çaresinin CHP’yi dağıtmak olduğunu söyledi.

Öztrak şu ifadeleri kullandı: “Seçimlerden bugüne kadar geçen 2,5 aylık süre, önümüzdeki günlerde yaşayacaklarımızın fragmanıdır. Milletimiz 7 ay sonra sandıkta, Bunun faturasını sarayın önüne koyacaktır. “Zamma, zulme, yoksulluğa, Erdoğan’a yeter” diyecektir. Saray ilk günden beri bunun farkındadır. Tek çaresi muhalefetin 25,5 milyon oyunu dağıtmaktır. CHP’yi dağıtmaktır. Sarayın kibirlisi, Mart sonundaki seçimlerin, hak hukuk adalet tanımayan, Bilimden uzak siyasetiyle millete ağır bedeller ödeten, keyfi yönetiminin önündeki son engel olduğunun farkındadır.”

MANSUR YAVAŞ İDDİASINA YANIT

Öztrak, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına Mansur Yavaş’ın yerine Levent Gök’ün aday olacağına ilişkin soruya karşılık Öztrak, “Bunlar asparagastır. Ciddiye almıyoruz” yanıtını verdi.

ERDOĞAN’A YANIT: CESARETİ VARSA EKRANA ÇIKSIN

Öztrak, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’deki değişimle ilgili açıklamalarına ilişkin yorumunun sorulması üzerine, şunları kaydetti:

“Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu defalarca ‘Ekranlarda karşıma çıksın’ dedi. Cesareti varsa programa çıksın, bir de bunları Genel Başkanımızın yüzüne söylesin, cevabını alsın. Bir önceki seçimde yaşadığı İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Antalya Büyükşehir Belediyesi yenilgilerini nereye koyduğunu bu yenilgiden sonra neden istifa etmediğini bir açıklayıversin.”

Merdan Yanardağ: Barış Pehlivan Silivri’ye geldi trollerin başı göğe ermiştir