CHP’den Kur Korumalı Mevduat çağrısı! İsim isim açıklayın

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2022 Pazar 8:09 pm - Güncelleme: 31 Temmuz 2022 Pazar 8:09 pm

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “21 Aralık tarihinde KKM açıklanmadan önce döviz bozdurup sonra döviz toplayan siyasetçi, bürokrat ve iş insanlarını açıklasınlar” çağrısında bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun İstanbul Sanayi Odası’nda yaptığı, “Faizleri düşükken iş adamımız bunu farklı kullanıyor. Bunu bankalara yüklemek doğru değil. Alıyor parayı döviz alıyor. Bunun yüzlerce elimizde hesaplarıyla örnekleri var. Korkunç stok yaptılar. Bu kadar stok niye bu sene yapılmış? Döviz artacak, ucuz kredi buluyor” şeklindeki açıklamalarına tepki gösterdi.

AÇIKLANSIN ÇAĞRISI

Tekin, Kur Korumalı Mevduat (KKM) açıklanmadan önce döviz toplayanların açıklanması çağrısında bulundu. CHP’li Tekin, Kavcıoğlu’nun açıklamalarına tepki gösterdiği sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Benim de bir çağrım var. 21 Aralık tarihinde KKM açıklanmadan önce döviz bozdurup sonra döviz toplayan siyasetçi, bürokrat ve iş insanlarını açıklasınlar. Görelim bakalım kim ne yapıyor? “

87 milyar lira KKM hesaplarına gidecek