AKP insan sağlığıyla mı oynuyor? “Sahada çalışan bilim insanlarına sordum”

Yayın tarihi: 1 Eylül 2020 Salı 12:01 pm - Güncelleme: 1 Eylül 2020 Salı 12:03 pm

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin sahada çalışan doktor ve bilim insanlarıyla görüştüğünü belirterek kendisine ait resmi sosyal medya hesabından “Mevcut politika sürdürülemez. AKP bugün bile isteye insan sağlığı ile oynuyor.” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin kendisine ait resmi sosyal medya hesabından koronavirüs salgınının yayılma haritasını ve sahada çalışan bilim insanlarının yorumlarını paylaştı.

Gürsel Tekin açıklamaları şu şekilde:

“Pendik, Ümraniye, Fatih, Bağcılar… Sadece bu dört ilçenin nüfusu 2 milyon 560 bin. Koronavirüs patlamış durumda. AKP kontrolü kaybetti, alınması gereken tedbirler de alınmıyor. Açıklanan rakamlar gerçeği yansıtmıyor. Bir aydır söylüyorum halk sağlığı ciddi tehdit altında.”

“AKP sadece semptom gösterenlere test yapıyor. Hastaların yüzde 30’u. Yüzde 70 sokakta. Testin tanı değeri yüzde 60. Kalanlar da sokakta. Temaslılara test yok. Onlar da aramızda. Sonuç? Örneğin Malatya, Elazığ, Çorum, Yozgat… Anadolu kavruluyor.”

” Dünyada hastaneye yatırılanların hastalara oranı yüzde 10. Veriler ışığında kaba bir hesapla Türkiye’de günlük vaka sayısı 8 bin 800 düzeyinde. Sahada çalışan doktor ve bilim insanları ile görüştüm. Mevcut politika sürdürülemez. AKP bugün bile isteye insan sağlığı ile oynuyor.”