Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘nun “Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir” paylaşımına CHP’den yanıt geldi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in haftaya görüşmesi beklenirken, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir” paylaşımında bulundu.

Çok konuşulan paylaşım CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın Meclis’te düzenlediği basın toplantısında soruldu. Günaydın, şunları söyledi:

‘GÖRÜŞMEK, MÜCADELE ETMEMEK ANLAMINA GELMİYOR’

“Cumhuriyet Halk Partisi geçmişten bu yana tüm siyasal partilerle görüşen tek siyasal partidir. Biriyle oturup toplantı yapmak, onu bir görüşmeye davet etmek ya da onun görüşmesine icabet etmek, onunla mücadele etmemek anlamına gelmiyor. CHP sıkılı yumruklarla değil akılla ve rahat bir yürekle önündeki döneme bakıyor. Türkiye’yi temsil eden tüm siyasal partilerle görüşürüz ancak Cumhuriyet’in ilke ve devrimlerinden bir milim sapmayız. Herkes lütfen bu tavrımızı çok iyi bilsin.”

Kılıçdaroğlu’ndan Özgür Özel’e ‘Erdoğan’ tepkisi: Sarayla müzakere edilmez…

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında gerçekleşmesi planlanan görüşmeye ilişkin, “Bu düzenin kurucusu sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir” demişti.

Kılıçdaroğu, sosyal medya paylaşımında şunları kaydetmişti:

– Milyonlarca çocuğumuzun beslenme ve eğitim sıkıntısı çektiği, milyonlarca gencimizin, bırakın gençliğini yaşamayı, henüz ülkesinde deniz yüzü bile göremediği, milyonlarca anne, babanın geçim sıkıntısı içerisinde depresyona girdiği, milyonlarca emeklimizin ay sonunu getiremediği, torunlarına bile mahcup olduğu, milyonlarca sığınmacının ülkemizin demografik yapısını bozacak şekilde tehlike teşkil ettiği, doların 30 liranın üstünde olduğu, bir kuru ekmeğin 10 lira olduğu, icra dosyalarını istifleyebilmek için ek binaların kiralandığı bir ülkede; bu düzenin kurucusu sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir.

Kılıçdaroğlu paylaşımında ayrıca, “Sayın Adnan Yücel’in şiirinde de dediği gibi;

“Saraylar saltanatlar çöker

kan susar bir gün

zulüm biter.

Menekşelerde açılır üstümüzde

leylaklar da güler.

Bugünlerden geriye,

bir yarına gidenler kalır

bir de yarınlar için direnenler…” ifadelerine yer vermişti.