CHP’den ‘ittifak’ açıklaması: İşbirliği yapılmalı

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2023 Perşembe 4:14 pm - Güncelleme: 31 Ağustos 2023 Perşembe 4:14 pm

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, İYİ Parti’nin seçime tek başına gireceğine yönelik açıklamalara ilişkin, “Devam etmeleri herkesin hayrına olacaktır. O konuda bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Ama başka yerlerde İYİ Parti veya diğer partilerin kazanabileceği durumlar olacaktır. İşbirliği yapılmalı” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Konuşmasına 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak başlayan Başarır, Erdoğan’ın programı dolayısıyla dün milletvekillerinin Anıtkabir’e giremediğini söyledi.

İÇKİ GENELGESİ TEPKİSİ

Başarır, İstanbul Valiliği’nin dün yayımladığı içki genelgesine ilişkin olarak ise, “Kadın ve çocukların huzurunu korumak için bunu yaptığını söylüyor. Sen kadının güvenliğini sağlayacaksan öncelikle İstanbul Sözleşmesi’ne devam edeceksin” değerlendirmesinde bulundu.
Bu uygulamayı geçmişte Afyonkarahisar Valiliği’nin hayata geçirdiğini ancak Danıştay’ın bunu iptal ettiğini hatırlatan Başarır, “İnsanlara dokunmayın, özel hayatlarına dokunmayın. İçen içer, içmeyen içmez” dedi.

YEREL SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ: YAVAŞ VE İMAMOĞLU ÇOK BAŞARILI

Başarır, Mansur Yavaş’ın yerel seçimler için adaylığını, “Mansur Yavaş tarafsızlık vurgusu yapıyor, İYİ Partinin de CHP’nin de oyunu aldığını söylüyor. Belediye başkanları tarafsız olmalı. Aynı şeyi Sayın Cumhurbaşkanı’ndan da istiyoruz” diye değerlendirdi.
Mansur Yavaş’ın adaylığı için partisindeki ilgili kurulların karar alması gerektiğini belirten Başarır, “İmamoğlu ve Yavaş çok başarılı. Belediyelerle ilgili çok soruşturma geldi ama ihale ve yolsuzlukla ilgili gelmedi” ifadesini kullandı.

‘İTTİFAK’ AÇIKLAMASI

Başarır, İYİ Partiden, yerel seçimler konusunda farklı söylemler yükseldiğinin anımsatılması üzerine ise, “Bu belediyelerin büyük kısmını ittifakla aldık. ‘Sadece biz kazandık’ dersek diğer partilere büyük haksızlık yapmış oluruz. Devam etmeleri herkesin hayrına olacaktır. O konuda bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Ama başka yerlerde İYİ Parti veya diğer partilerin kazanabileceği durumlar olacaktır. İşbirliği yapılmalı. İttifak ya da işbirliği diyebiliriz. Bunu çok önemsiyorum. Manisa’yı, Balıkesir ve Bursa’yı kazanamamak, içimdeki yaradır. Bu illeri kazanmak istiyoruz, kazandığımız ilçeleri artırmak istiyoruz” diye konuştu.

İşte CHP’nin ’49 belediyeli’ yerel seçim planı