CHP’den istifa eden Gürsel Tekin’den Özel ve İmamoğlu’na sitem

Yayın tarihi: 15 Şubat 2024 Perşembe 1:44 pm - Güncelleme: 15 Şubat 2024 Perşembe 1:44 pm

CHP’den istifa eden Gürsel Tekin, Genel Başkan Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştüğünü belirterek, “Bana ‘Siz gönlümüzde yoksunuz. Biz başka arkadaşlarımızla yola devam edeceğiz’ diyebilirlerdi. Ben hiçbir şeye hevesli değilim” dedi.

Gürsel Tekin, belediye başkanlığına aday gösterilmemesi üzerine CHP’den istifa etti. Tekin, istifasını geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından duyurdu. Tekin’in istifası parti çevresinde büyük yankı buldu.

İstifasının ardından Sözcü TV’ye konuşan Tekin, “Ben CHP’de temiz bir geçmişe sahip biriyim. Bir istifa dilekçesini yazmanın ne kadar zor olduğunu sadece ben, Allah ve eşim bilir. O dilekçeyi 15 gün önce yazdım” dedi.

CHP yönetimine sert eleştirilerde bulunan Tekin, “40 yıldır CHP’deyim ben böyle bir dönem görmedim” ifadesini kullandı.

“RANT PEŞİNDE DEĞİLİM”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştüğünü açıklayan Tekin, “Benim adaylığım umurumda değil. Bu başvuruyu yapmadan önce Sayın Genel Başkanımla ve Sayın İmamoğlu’yla görüştüm. Bana şunu diyebilirlerdi: ‘Siz gönlümüzde yoksunuz. Biz başka arkadaşlarımızla yola devam edeceğiz.’ Ben hiçbir şeye hevesli değilim. Rant peşinde değilim, hayatım mücadeleyle geçmiştir” dedi.

İstifasını açıklamadan önce hiçbir parti yöneticisine ulaşamadığını belirten Tekin, “Yani bir Gürsel Tekin hayatını buna vakfetmiş 40 yılını vermiş. Parti yöneticilerinden birine ulaşamadım. Genel Başkan Yardımcılarına ulaşamadım. Sayın Genel Başkanıma mesaj yazdım. Bu ne demektir ya? Biz insan değil miyiz?” diye sitem etti.

Gürsel Tekin CHP’den istifa etti

Kaynak: TELE1