CHP’li Salıcı: Baskı yaptılar diyorlar, kim bu belediye başkanları?

Yayın tarihi: 17 Şubat 2020 Pazartesi 3:39 pm - Güncelleme: 17 Şubat 2020 Pazartesi 4:57 pm

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, İBB Başkanı İmamoğlu’nun AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Kabinenizde bulunan bir kişi ‘İmamoğlu’na FETÖ suçlaması at’ dedi mi, demedi mi?” sorusunu değerlendirdi. Tartışmaların odağındaki Erkan Karaaslan’ın duruşmasındaki ifadesini okuyan Salıcı, “Erkan Karaaslan, bakanlar belediye başkanları beni aradılar, aileme baskı yaptılar diyor. Kim bunlar? Kim bu kişiler? Kim bu belediye başkanları? Kim bu bakanlar?” sorularını sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında MYK gündemini kamuoyuyla paylaştı. Oğuz Kaan Salıcı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Kabinenizde bulunan bir kişi ‘İmamoğlu’na FETÖ suçlaması at’ dedi mi, demedi mi?” sorusunu değerlendirdi.

Bu konunun MYK’da gündeme gelmediğini belirten Salıcı, tartışmaların odağındaki Erkan Karaaslan’ın vermiş olduğu ifadeden bir paragraf okudu. Salıcı’nın okuduğu ifade şu şekilde:

“Erkan Karaaslan, “14.03.2019 tarihinde avukat görüşü adı altında cezaevinde beni görüşmeye çıkarttılar. Bu görüşmeye çıkartmadan önce psikoloğa götürdüler. Bir baskı olup olmadığını sordular, Bir baskı olmadığına dair beyanda bulundum. Avukat görüşüne girdiğimde ceza evinde girmesi mümkün olmayan Aydın ilinde gazetecilik yapan Serhan Seyhan isimli gazeteciyi gördüm, bu kişi avukat değildir. 14.03.2019 tarihlikendisinin bana yaptığı görüşmede başta Özlem Çerçioğlu ve Ekrem İmamoğlu hakkında CHP başkanları hakkında beyanda bulunmam halinde o gün itibariyle tahliye olacağımı, bu duruşma dahil başka duruşmalarda da tahliye olacağımı, aksi takdirde hüküm giyeceğimi bana beyan etmiştir. Bu görüşmenin ardından yargılanmamın belediye başkanları ile ilgisinin olmadığı söyledi. Kendisine faks göndereceğini belirttim. 15.03.2019 tarihinde Ankara Cumhuriyet Savcısı beni odasına davet etti. Çektiğim faksın devlet kurumlarından çıkmasının mümkün olmadığını, istediğim kişi ile beni görüştürebileceğini söyledi. Tutanaklara ismini geçmesini istemediğim bakanlar bana ve aileme ulaşarak belediye başkanları aleyhinde beyanlarda bulunmamı istediler. Davalardan beraat etmemi ve tahliye olmamı da bu beyanlar ile ilişkili olacağını söylediler. Bu süreç devam etmiştir. 18-19-20-27 Mart’ta cezaevine talebim olmaksızın gelenler olmuştur. Bunlarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvuru yaptım”

‘KİM BUNLAR?’

Salıcı, ardından şu soruları sordu:

“Sorular şunlar, Erkan Karaaslan, bakanlar belediye başkanları beni aradılar, aileme baskı yaptılar diyor. Kim bunlar? Kim bu kişiler? Kim bu belediye başkanları? Kim bu bakanlar? Seni avukat görüşüne çıkaracağız dedikleri halde karşısına bir gazeteci çıkaran ve o gazetecinin az önce okumuş olduğum ifadelerine neden olan görüşmeyi sağlayanlar kimler? Bunlar tek merkezden yönetilen bir operasyon mu? Bunlardan sarayın bilgisi var mı? Bunlar neyin sonucunda ortaya çıkıyor? CHP’li Özlem Çerçioğlu ve Ekrem İmamoğlu nasıl bir oyuna alınmaya, nasıl bir sürecin içine sokulmaya çalışılıyor?”

İŞ BANKASI TARTIŞMASI

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin İş Bankası hisselerinden dolayı elde etmiş olduğu bir kuruşluk gelir yok. Cumhuriyet Halk Partisi’nin görevlendirmiş olduğu yönetim kurulu üyeleri İş Bankası’nda Atatürk’ün vasiyetini temsil etmek için bulunuyorlar. Bu daha önce de böyleydi, bugün de böyle. Ama biliyorsunuz bankalar itibarları ve şöhretleri üzerinden ayakta kalırlar. İş Bankası’na yönelik yapılan bu saldırılar, İş Bankası’nı Türkiye’nin en büyük bankaları sıralamasında gerilere doğru çekiyor; dünyanın en büyük bankaları sıralamasında gerilere doğru çekiyor. 2018-2019 ve 2020…Aslında bu tartışmalar daha çok son 2 yıla ait. Bu 3 yıl içindeki İş Bankası’nın sıralamasına bakarsanız, İş Bankası’nın zemin kaybettiğini görürsünüz. Türkiye’de bir kriz yok artık. Türkiye’de bir buhran var. Böyle bir buhran döneminde sırf siyasette yeni bir kutuplaşma yaratmak için Türkiye’nin ekonomisini daha derin bir krize sokacak bir çabanın içine girmiş oluyor iktidar. Biz kendilerini bu konuda uyarıyoruz. Bizim insanımız kendisini yakıyor, intihar ediyor, açlıktan çöp konteynırlarını kurcalayıp, pazar artıklarını toplayıp hayatını geçindirmeye çalışıyor. Böyle bir ortamda Türkiye’yi tekrardan ekonomik olarak sıkıntıya sokacak bu tür adımlardan uzak durulması gerekir. Atatürk’e karşı düşmanlığı tescilli olanlar, Cumhuriyet Halk Partisi’inin kendi kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetinin takipçisi olacağız. Onlar da bu süreci görünen o ki germeye devam edecek.”

AKP’den İş Bankası açıklaması