CHP’den Instagram için TBMM’ye acil toplantı çağrısı

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2024 Pazar 11:42 am - Güncelleme: 4 Ağustos 2024 Pazar 11:42 am

CHP’li Murat Emir, Instagram‘a erişimin engellenmesinin ardından TBMM Dijital mecralar Komisyonu’na acil toplantı çağrısı yaparak “Komisyon Başkanı Sayın Hüseyin Yayman ve Meclis Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş da üstüne düşen sorumluluğu almalı ve böylesine önemli bir konuda Meclisimizin bir an evvel devreye girmesi sağlanmalıdır” dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sosyal medya uygulaması Instagram’a cuma sabahı itibariyle erişim yasağı getirdi. Karara bir çok kesimden tepki yağarken CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Instagram’a erişimin engellenmesi konusunda TBMM Dijital mecralar Komisyonu’na acil toplantı çağrısı yaptı.

CHP ve İYİ Parti Instagram’a erişim engelini mahkemeye taşıdı

Konuya ilişkin sosyal medya platformu X üzerinden TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a çağrı yapan CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM Dijital mecralar Komisyonu’nun acilen toplanması gerektiğini belirtti. Emir’in paylaşımı şöyle:

“TBMM Dijital Mecralar Komisyonu acilen toplanarak Instagram platformunun kapatılmasını görüşmelidir. Komisyon üyesi arkadaşlarımız diğer partilerle de iletişim içinde çalışmalara başlamıştır. Komisyon Başkanı Sn. Hüseyin Yayman ve Meclis Başkanı Sn. Numan Kurtulmuş da üstüne düşen sorumluluğu almalı ve böylesine önemli bir konuda Meclisimizin bir an evvel devreye girmesi sağlanmalıdır.”

Şahan Gökbahar’dan Instagram tepkisi: Keyfi yönetim bırakılıp acilen açılmalı

Murat Emir, CHP

CHP’li Murat Emir, Instagram’a erişimin engellenmesinin ardından TBMM Dijital mecralar Komisyonu’na acil toplantı çağrısı yaparak “Komisyon Başkanı Sayın Hüseyin Yayman ve Meclis Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş da üstüne düşen sorumluluğu almalı ve böylesine önemli bir konuda Meclisimizin bir an evvel devreye girmesi sağlanmalıdır” dedi.

Kaynak: ANKA