CHP’den ilk Abdüllatif Şener yorumu: Yozlaşmanın göstergesi

Yayın tarihi: 16 Haziran 2023 Cuma 1:10 am - Güncelleme: 16 Haziran 2023 Cuma 1:10 am

AKP kurucusu ve eski CHP’li vekil Abdüllatif Şener “İki turda da oy vermedim” dedi. Şener CHP’den de istifa ettiğini açıkladı. Şener’in sözlerine CHP’den ilk yorum TELE1 ekranlarından geldi.

Son dönemlerde CHP Genel Merkezi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan eski CHP Milletvekili ve AKP kurucusu Abdüllatif Şener CHP’den istifasını açıkladı. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerine ilişkin oy tercihlerini de açıklayan Şener “Birinci turda Sinan Oğan’a oy verdim. İkinci turda geçersiz oy kullandım” ifadesini kullandı.

Şener’in sözlerine CHP’den ilk tepki CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’ndan geldi. TELE1’de Gökmen Karadağ’ın sunduğu ‘Açıkça’ programına konuk olan Tanrıkulu, Şener’in seçim tavrını ‘yozlaşma’ olarak açıkladı. “Son derece üzgünüm” diyen Tanrıkulu, şöyle devam etti:

“Aynı ortamda da bulunmaktan üzgünüm. Kendimi berbat hissediyorum. Konuştuk, sohbet ettik, aynı sıralarda bulunduk bunu yapmış olması son derece üzücü. Söyleyecek söz yok. Süreçlere eleştirel yaklaşıp genel başkanımıza çok yakın olmuş bir politikacının seçimde böyle bir tutum almış olması Türkiye’de siyasetin nasıl yozlaştığını ortaya koyuyor. Bizim de parti olarak bundan çıkarmamız gereken dersler var. Partimizin tartışacağı eksen ‘Ahmet gitsin Mehmet gelsin’ de öte yönelimler olmalı. O da sosyal demokrasi, sol değerler ve onun aktörleridir.”

Abdüllatif Şener ‘Kılıçdaroğlu ve CHP’ye oy vermedim’ dedi, Tanju Özcan yayına bağlandı

Abdüllatif Şener ‘İki turda da oy vermedim’ dediği Kılıçdaroğlu’nun programlarında boy göstermiş