CHP’den Esenyurt Belediyesi’ne aday adayı olan Çiftçi: Sadece meclis üyeliği yapmakla belediye başkanlığı olmaz

Yayın tarihi: 23 Ocak 2024 Salı 2:52 pm - Güncelleme: 23 Ocak 2024 Salı 2:52 pm

Atakan Çiftçi, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için Esenyurt Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

Yerel seçimler 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak ve üç aydan daha az bir süre kaldı. Esenyurt Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adayı olan Atakan Çiftçi, “Sadece meclis üyeliği yapmakla belediye başkanlığı olmaz” dedi.

Çiftçi yaptığı açıklamasıyla oldukça iddialı olduğunun mesajını vererek “Ancak ben iddialıyım; ben daha iyi yaparım. Belediyeciliğin her biri ayrı kalemdir. Sadece bir dönem belediye meclis üyeliği iki dönem yapmakla olmuyor. O zaman belirli durumlara hâkim oluyorsunuz. Belediye lebideryadır. Ben masanın iki tarafında da çalıştım. Bizim yeni bir Esenyurt ufkumuz var” sözleriyle rakiplerine göndermede bulundu.

“YENİ BİR ESENYURT UFKUMUZ VAR”

Çiftçi sözlerine şöyle devam etti:

“Biz 2019 öncesinde Esenyurt Belediye Meclisinde AK Parti iktidarına karşı yaptığımız muhalefeti arkadaşlarımızla beraber zirveye taşıdık. Muhalefetten iktidara gelirken süreç içerisinde bunun hazırlığını yaptığımızı söyleyebiliriz. Akabinde müracaatta bulundum ve adaylık malumunuz Kemal Deniz Bozkurt’a verildi. Her yiğidin bir yoğurt yeme şekli vardır. Sayın Bozkurt’un kendisine göre ufku vardı. Elbette ki bir takım çalışmalar yaptı. Ben kendisi için yeterli yâda yetersiz deme lüksüne sahip değilim. Buna halkımız ve partimiz karar verecektir. Ancak ben iddialıyım; ben daha iyi yaparım. Size bunu şöyle açıklayayım. Bizim halkımız çok doktora gitmeyi sevmez. Bir sağlık sorunu yaşadığında bunu tedavi etmek için en iyi doktoru arar. Çünkü işin ehlini bulmaya çalışır. Bizde deprem var. İnşaatlarda yapım aşamasında ne yazık ki mimar yâda mühendisler tercih edilmedi. Kalfalar tercih edildi. Sonuçta da yaşanan depremlerdeki acı sonuçlarda hepimizi üzdü. İşte bu noktada da hem kentleşme, hem mimarlık, hem belediyecilik, hem sosyal belediyecilik konusunda en iyisi olduğumu düşünenlerden birisiyim. Nasıl doktorda en iyisi aranıyorsa, bu işte de en iyisi benim. Esenyurt’ta büyüdüm ve benim Esenyurt’a borcum var. 2700 sokağını bilirim. Yolunda, kaldırımında, asfaltında kaldırımında, yeşil alanında ve sosyal tesislerinin hepsinde emeğim var. Belediyecilik sadece meclis üyeliği yapmak demek değildir. Yâda sadece imar demek değildir. Belediyeciliğin her biri ayrı kalemdir. Sadece bir dönem belediye meclis üyeliği iki dönem yapmakla olmuyor. O zaman belirli durumlara hâkim oluyorsunuz. Belediye lebideryadır. Ben masanın iki tarafında da çalıştım. Bizim yeni bir Esenyurt ufkumuz var.”

“HER ŞEYİ BEN BİLİRİM MANTIĞI KABUL EDİLEMEZ”

Belediyeyi yönetecek kadrosundan bahseden çiftçi “Esenyurt’ta çok donanımlı bir ekibimiz var. Bunları kullanmasını bilmek gerekir. Öncelikle her şeyi ben bilirim mantığı kesinlikle kabul edilemez. İnsan paylaşımcıdır. Ne kadar çoğalırsak o kadar başarılı oluruz. Esenyurt’ta yaptığımız kadro çalışmasında buna en az benim kadar inanan arkadaşlarımız var. İnsanların öne çıkmasından asla korkmayacağız. Esenyurt’ta yaşayanlar Anadolu yakasına gidip çalışıyorlar. Ama biz burada onlara istihdam yaratırsak elbette ki burada çalışırlar. Kadıköy’den, Zeytinburnu’ndan insanlar gelip Esenyurt Belediyesinde çalışıyor. Bu kadrolarla birlikte Esenyurt’ta çok güzel işler yapacağız. Özellikle Esenyurt’ta kadınlarımızla ilgili çok ciddi çalışmalar içerisinde olacağız. Maalesef halen bankamatik memurları var. Bunların önünü kesmek zorundayız. Kalan diğer kısmı için de istihdam yaratacağız. Bunun için önce işe hâkim olup cesaret gerekiyor. Bu da bizde var.” dedi.

 

 

Kaynak: TELE1