CHP’den Erdoğan’a yanıt: Erdoğan, hakaret edeceğine belediyemize teşekkür etmelidir

Yayın tarihi: 21 Temmuz 2022 Perşembe 12:55 pm - Güncelleme: 21 Temmuz 2022 Perşembe 12:55 pm

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li belediyelerle ilgili sözlerine yanıt verdi. Torun, “Biz doğruyu anlatmaktan yorulduk, Erdoğan yalanı tekrar etmekten yorulmamış” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İran dönüşü uçakta yaptığı, “Bakıyorsun İstanbul’da bir sıkıntı oluyor, adam Fethiye’de, şurada, burada. Öbürü bir başka yerde” açıklamalarına Seyit Torun’dan tepki geldi. Torun, “İstanbul’da şu anda 10 ayrı metro hattı inşası devam ediyor. Dünyada aynı anda en fazla metro çalışmasının yapıldığı şehir İstanbul’dur. Üstelik bu hatlarda öyle geçiş garantisi de olmayacak, vatandaşa ucuz ulaşım imkânı sunulacak. Geçiş garantisi olmayan ulaşım hattını yatırım saymayan Erdoğan, hakaret edeceğine belediyemize teşekkür etmelidir” dedi.

Torun şu ifadeleri kullandı:

“Erdoğan, İran dönüşünde yine vatandaşın sorunlarını bırakıp belediyelerimize saldırmış. Biz doğruyu anlatmaktan yorulduk, Erdoğan yalanı tekrar etmekten yorulmamış.

BELEDİYE SAYIMIZA ÜÇ EKLEMİŞ EKSİK OLMASIN

“Belediyelerden bihaber olduğu her konuşmasından anlaşılan Erdoğan, bu kez de 14 büyükşehir belediyemiz olduğunu söyleyerek, büyükşehir sayımıza üç daha eklemiş. Eksik olmasın. Ama ilk seçimde tüm büyükşehirlere talip olduğumuzu da unutmasın.

“BİLMEDEN KONUŞUYORSA CAHİLLİĞİNE VERİRİZ”

Daha hangi belediyenin kimde olduğunu bile bilmeyen Erdoğan’ın yaptığımız hizmetleri anlamasını zaten beklemiyoruz. Bilmeden konuşuyorsa cahilliğine veririz ama bilerek yapıyorsa bunun adı kirli siyasettir. ‘CHP’li belediyelerin çeşme musluğu değiştirmekten başka özelliği var mı?’ diyen Erdoğan şunu bilmelidir: Gözü parada olanın hizmetle derdi olmaz. Belediyeciliği, vatandaşın vergisini cebe indirmek sanan, bir yeşil alan gördüğünde inşaat hayali kuran bir zihniyet, belediyelerimizin hizmetlerini zaten anlamaz.

İstanbul Büyükşehir Belediyemizin ‘temel atmama’ törenini diline dolayan Erdoğan’a şunu söylüyoruz: Bizim belediyemiz, İstanbul’un ihtiyacı olmadığı belirlenen Silahtarağa’daki arıtma tesisine milyarlarca lira harcamayı reddetmiş, halkın parasını çarçur etmemiştir. Bizim belediyelerimiz bir yatırım yaparken birilerinin cebini değil, milletin çıkarını düşünür. Farkımız budur.

Erdoğan, Sancaktepe’de 2017’de açılıp atıl bırakılan bir tünelin doldurulmasını da eleştirip, ‘vatandaşı metrodan mahrum bıraktığımızı’ söylemiş. Metro projelerine, finansmanlarına onay vermeyen sensin, dönüp eleştiren yine sensin. İşte bunun adı kirli siyasettir. O atıl bıraktığınız tünel de olası bir depremde vatandaşı korumak için geçici olarak doldurulmuştur. Ama bu kadar insafsızlık da ancak bu iktidara yakışır.

“HAKARET EDECEĞİNE TEŞEKKÜR ET”

İstanbul’da şu anda 10 ayrı metro hattı inşası devam ediyor. Dünyada aynı anda en fazla metro çalışmasının yapıldığı şehir İstanbul’dur. Üstelik bu hatlarda öyle geçiş garantisi de olmayacak, vatandaşa ucuz ulaşım imkânı sunulacak. Geçiş garantisi olmayan ulaşım hattını yatırım saymayan Erdoğan, hakaret edeceğine belediyemize teşekkür etmelidir.”

CHP’li Altay’dan Bilal Erdoğan’ın Tahran heyetinde yer almasına tepki