CHP’den Erdoğan’a ‘Suriye’ çıkışı! “Siyasette kuraldır, kirleten bedelini öder”

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2022 Pazartesi 4:42 pm - Güncelleme: 22 Ağustos 2022 Pazartesi 4:42 pm

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası yaptığı açıklamada AKP iktidarının Suriye politikasındaki gelişmeleri değerlendirdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. AKP iktidarının ekonomi ve dış politika hamlelerini eleştiren Faik Öztrak, “Tüm söylediklerinizi yalayıp yutacaktınız madem bu kadar pisliğe ve kire neden sebep oldunuz? Siyasette kuraldır, kirleten bedelini öder. Bunu Erdoğan’ın YİK üyesi Cemil Çiçek de “Siyaset adama kirlettiği testiden su içirir” diye özetlemiş” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ‘Esed’i yenmek gibi bir derdimiz yok’ dedi, sosyal medya “Esed’in zulmüne son vereceğiz” sözünü hatırlattı

Faik Öztrak’ın açıklamalarının satır başları şöyle:

Tüm bu kazaların ciddiyetle soruşturulmasını ve sorumlular hakkında en ağır cezaların verilmesini istiyoruz. Dünyanın her yerinde dış politika partiler üstüdür. Millidir. Hükümetler gelip geçer, devletlerin stratejik hedefleri bakidir. Dışişleri Bakanlığımız ehliyet ve liyakat sahibi olmaktan çıkarılmış AK Parti’nin arpalığına çevrilmiştir.

SURİYE POLİTİKALARI

Tüm söylediklerinizi yalayıp yutacaktınız madem bu kadar pisliğe ve kire neden sebep oldunuz? Siyasette kuraldır, kirleten bedelini öder. Bunu Erdoğan’ın YİK üyesi Cemil Çiçek de “Siyaset adama kirlettiği testiden su içirir” diye özetlemiş.

EKONOMİK KRİZ VE ENFLASYON

Borçlu borcunu ödememeye başlar, alacaklı alacağını tahsil edemez. Enflasyonla mücadele etmeyen, enflasyon ateşini harlayan dünya üzerinde bir tek yönetim var o da Erdoğan yönetimi. Millet yaşadığını biliyor, halini görüyor.

Erdoğan ve Esad Özbekistan’da görüşebilir iddiası