Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a fotoğraflı SADAT yanıtı

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2022 Çarşamba 2:39 pm - Güncelleme: 18 Mayıs 2022 Çarşamba 3:38 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay “SADAT yöneticileriyle uzaktan yakından hiçbir alakam yok” diyen Erdoğan’a fotoğrafla yanıt verdi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim güvenliğine dikkat çekmek kapısına dayandığı ‘savunma danışmanlığı şirketi’ SADAT’a ilişkin tartışma sürüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, bugünkü AKP grup toplantısında “SADAT yöneticileriyle uzaktan yakından hiçbir alakam yok” diyen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARINI VE AYNI MASADA ÇEKİLEN FOTOĞRAFI GÖSTERDİ

Tanrıverdi’nin sonrasında da Cumhurbaşkanlığı kararıyla Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu’na birinci sıradan atandığını aktaran Altay, söz konusu kararı ve Erdoğan ile Tanrıverdi’nin Beştepe’deki bir güvenlik toplantısında aynı masada çekilen fotoğrafını gösterdi.

Altay, söz konusu fotoğrafın Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesinden alındığını söyledi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Kılıçdaroğlu ise Twitter hesabından fotoğraf paylaşarak “Erdoğan “SADAT ile alakam yok” demişsin. Tanıştırayım, devlet sırlarının konuşulduğu toplantıda solundaki 6. kişi SADAT’ın kurucusu. Silah tüccarı. Başkenti İstanbul, dili Arapça olan yeni bir devlet kurmak istiyor. Bu başdanışmanından dinlediklerini bize de anlat, aydınlanalım” ifadelerini kullandı.

SADAT’tan TELE1’e özel açıklamalar: Sedat Peker SADAT’tan neden randevu istedi?

Erdoğan ‘Alakam yok’ dedi SADAT’ı savundu