CHP’den Erdoğan’a ‘Çağlayan’ yanıtı: İftira siyaseti

Yayın tarihi: 7 Şubat 2024 Çarşamba 6:25 pm - Güncelleme: 7 Şubat 2024 Çarşamba 6:29 pm

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Çağlayan saldırısı üzerinden CHP’yi hedef alan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çağlayan Adliyesi önünde polis noktasına düzenlenen ve bir kişi ile iki saldırganıyla ölümüyle sonuçlanan saldırı üzerinden CHP’yi hedef aldı.

Şanlıurfa’da konuşan Erdoğan “CHP siyasi mihengini kaybetmiş, yörüngeden savrulan bir partiye dönüşmüştür. Türkiye üzerinde hesabı olan herkesin kullanabileceği bir aparat haline gelen CHP’nin durumu, İstanbul’daki son terör saldırısıyla ortaya çıkmıştır. Bu saldırıyı yapanların en büyük hamisi Genele Başkanı olmak üzere CHP yöneticileridir. Özgür efendi genel başkan seçildiği kongre kürsüsünden selam gönderdi. CHP yöneticilerinden bazıları eylemi yapan teröristleri savunmak için Meclis’e verdikleri soru önergeleri bile var. Bu parti uzunca bir süredir PKK’nın siyasi uzantılarıyla yoldaşlık yapıyor. İktidara gelebileceklerini zannediyorlar. Halbuki terör örgütleri de iç ve dış uzantıları da CHP’yi koçbaşı olarak kullanmaktadır. Siyasette rotasını kaybeden CHP, Türkiye’ye dair hesabı olan tüm odakların oyuncağı olmuştur. Asıl suç siyasi kariyerleri uğruna kendini kullandıran CHP yönetimidir” dedi.

CHP signals it can change its candidate in Hatay‘İFTİRA SİYASETİ’

CHP’den Erdoğan’ın sözlerine yanıt geldi. TELE1’den Onur Öncü’ye konuşan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Erdoğan’ın sözleri için ‘iftira siyaseti’ dedi.

Günaydın şu ifadeleri kullandı: “Söylememiz gereken bir cumhurbaşkanı böyle bir şey konuşur mu? Konuşur, daha önce de konuştu. 14-28 Mayıs seçimleri sürecinde sahte videolarla yaptığı algıya tanık olduk. Bir cumhurbaşkanı sahte bir videonun önünde konuşur mu? Sonra da bunu savunur duruma düşer mi? Eğer bir ülkede ekonomik anlamda anlatacağınız bir şey kalmadıysa, iç barışı kaçırdıysanız, dış ilişkilerde tümüyle çuvalladıysanız, ülkeyi sefalet endeksinde ilk 10’a, gıda enflasyonunda ilk üçe soktuysanız geriye bir tek şey kalıyor. Algıyı başka bir noktaya taşımak… İki tane adam eline silah almış ve adliyede baskın gerçekleştirmiş, yaptıkları işin sonucunda polisimizin mukavemetiyle öldürülmüş. Bunun soruşturması yapılır, bunlarla bağlantılı kim varsa ortaya konur. Bu da İçişleri Bakanlığı’nın görevidir. Bunun dedikodusunu cumhurbaşkanı yapmaz, iftira siyasetini cumhurbaşkanı güdemez.

‘UTANÇ VERİCİ’

Cumhurbaşkanı tarafsızlığı yitirerek AKP Genel Başkanı sıfatıyla ana muhalefetin karşısında siyaset yapması baş absürtlük. Siyaseten de bir etik anlayışı kalmayınca güvenlik politikaları üzerinden yeniden bir seçim kazanma çabası. Murat Kurum’u denediler, tutmuyor. Karşımıza hepsini sübhanallah boncuğu gibi dizdiler gene olmadığını görüyorlar. Geriye iftira siyaseti kaldı. Buna bizim, halkımızın karnı tok. Ben cumhurbaşkanından söz verdiği halde deprem konutlarına odaklanmasını, Kanal İstanbul’a ne oldu, Hafize Gaye Erkan’ın kovulmasından sonra kuru, enflasyonu dizginleyebilecekler mi… Bunlara ilişkin sözler duymak istiyorum. Bir cumhurbaşkanından iftira siyaseti üzerinden CHP’yi karalamaya çalışması hepimizin için utanç verici. ”

Kılıçdaroğlu’ndan CHP’ye ‘destek’ açıklaması: Kimse bana partimin kurumsal kimliğini çiğnetemez

Kaynak: TELE1