CHP’den Canan Kaftancıoğlu’na yapılan eleştirilere yanıt

Yayın tarihi: 16 Mart 2020 Pazartesi 4:32 pm - Güncelleme: 16 Mart 2020 Pazartesi 4:32 pm

Cumhuriyet Halk Partisi’nin koronavirüse karşı alınan önlemlere karşın 14. Olağan İstanbul İl Kadın Kolu Kongresi’ni iptal etmemesi eleştirilere neden olmuştu. Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak, eleştirilere yanıt verdi.

 

CHP’nin koronavirüse karşı alınan önlemlere karşın 14. Olağan İstanbul İl Kadın Kolu Kongresi’ni iptal etmemesi eleştirilere neden olmuştu. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, eleştirilere yanıt verdi.

CHP MYK sonrası açıklama yapan Öztrak, Canan Kaftancıoğlu’na yönelik eleştirilere yönelik şu ifadeleri kullandı:

Dün kongre yapan Canan Kaftancıoğlu bugün tüm toplantıları iptal etti

Perşembe günü yapılan parti meclisimizde o gün daha hasta sayısı 1’di. Çok da fazla bir tedbir alınmamıştı. O gün biz parti meclisimizden kurultayın ertelenmesine dair yetki almış idik. Hafta sonunda bizim kadın kolları ve gençlik kolları kongrelerimiz yapılırken iktidarın bu toplantılara ilişkin herhangi bir açıklaması olmadı.

Baktık hasta sayısı giderek artıyor. Yavaş yavaş eğlence yerleri kapatılmaya başlandı. Bu çerçevede biz de kendi durumumuzu bilim kurulundan ve sağlık bakanlığından herhangi bir karar çıkmasa da değerlendirmek durumunda kaldık.

Hafta sonu böyle bir durum yoktu. Ona rağmen bin kişilik salonda 300 kişilik bir kongre yapılmıştı. Hijyen şartı alınmıştır seyirci içeri alınmamıştır. Dolayısıyla sağlık konusundaki etkilerini sınırlayacak her türlü hijyen tedbirini alma konusunda büyük özen gösterdik.”