CHP’den Bursaspor-Amedspor açıklaması! “Spor tarihinde kara bir leke”

Yayın tarihi: 6 Mart 2023 Pazartesi 11:44 am - Güncelleme: 6 Mart 2023 Pazartesi 11:44 am

CHP Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, Bursaspor- Amedspor maçındaki provokasyonlara tepki gösterdi. Nuhut, spor tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirterek , “Şiddet ve ayrıştırıcı eylem düzenleyen gruplara yönelik takınacakları tutumun takipçisi olacağız” dedi.

Bursaspor ve Amedspor arasındaki maçta yaşananların ardından, CHP’nin Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut‘tan açıklama geldi. Türkiye’nin provokasyon ile karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Nuhut, “Hükümet istifa” sloganı atan taraftarlar için 6222’den işlem başlatanların, bu olaylar için alacağı kararları takip edeceklerini söyledi.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, Bursaspor-Amedspor maçında yaşananların spor tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirterek, “‘Hükümet istifa’ sloganları için 6222 sayılı kanundan işlem yapan otoritenin, şiddet ve ayrıştırıcı eylem düzenleyen gruplara yönelik takınacakları tutumun takipçisi olacağız” dedi.

Tribünlere açılan suçluların fotoğrafları ile geçmişteki karanlık bir dönemi işaret eden ‘Beyaz Toros’ pankartının sporun fair-play ruhunu yaralamanın ötesine geçtiğini belirten Nuhut, Amedsporlu futbolculara maç boyu atılan yabancı maddelerle, tribünde konuk takım seyircisi olduğu tahmin edilen bir taraftarın linç edilmek istenmesinin de yüz kızartıcı davranışlar olduğunu vurguladı.

 

Amedspor maçındaki provokasyona siyasilerden tepkiler! “Katillerin resmini açmak alçaklıktır”