CHP’den borç yüzünden elektriği kesilen aboneler isyanı: Memleketin ışığını söndürdüler

Yayın tarihi: 18 Nisan 2023 Salı 1:13 pm - Güncelleme: 18 Nisan 2023 Salı 1:13 pm

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in 274 bin 809 abonenin elektriğinin borç yüzünden kesildiğini açıklamasına tepki gösteren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Memleketin ışığını söndürdüler” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yanıt verdi. Fatih Dönmez’in açıklamasına göre geçen yıl 274 bin 809 abonenin elektriği borç yüzünden kesildi.

Sözcü’nün haberine göre Ömer Fethi Gürer, AKP iktidarları döneminde uygulanan yanlış ekonomi programlarının her alanda faturasının vatandaşa çıktığını belirtip, “Memleketin ışığını da söndürdüler” dedi.

“14 MAYIS ÇÖZÜMÜN BAŞLANGICI OLACAKTIR”

Ekonomik kriz nedeni ile mağdur vatandaşın faturaları ödeyemediğini, banka kredileri ile ayakta kalmaya çalıştığını, icra dosyalarının 23 milyonu aştığını hatırlatan Gürer, “Vatandaşta gelir gider dengesi bozuldu. Sabit ve dar gelirlinin geliri yerinde sayarken gıdadan enerjiye her alanda fiyatlar katladı. Ödeme güçlüğü çeken icralık oldu. Elektriği borçlarından dolayı kesildi. Seçim öncesi oy uğruna yapılan iyileştirmeye yönelik bazı düzenlemelerde de artık mızrak çuvala sığmadığı için fayda sağlamıyor. 14 Mayısta bu gidiş halkın oyu ile sonlanması var olan sorunların çözümünün başlangıcı olacaktır” diye konuştu.

GSM şirketlerine ‘borcu sil, vergiden düş’ kıyağı!