CHP’den belediyelerine 9 maddelik ‘polis baskını’ güncellemesi

Yayın tarihi: 6 Ocak 2022 Perşembe 7:36 pm - Güncelleme: 6 Ocak 2022 Perşembe 9:13 pm

CHP, İçişleri Bakanlığı’nın İBB’ye başlattığı özel ‘teftiş’ sonrasında kendi belediyelerine olası soruşturma durumlarında ne yapmaları gerektiğini anlatan 9 maddelik metin gönderdi.

Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre CHP’li belediyelere yönelik iktidar kanadından gelecek girişimlere karşı atılacak adımlar için Yerel Yönetimler Hukuk Komisyonu oluşturan CHP, belediyelerin olası bir soruşturma sırasında atacağı adımlara dair 9 maddeden oluşan bir bilgilendirme metni hazırlayarak tüm CHP’li belediye başkanlarına gönderdi.

YAPILACAK İLK ŞEY; CHP GENEL MERKEZİ’NE BİLGİ VERMEK

Bilgilendirme metninde yazılan talimatlara göre CHP’li belediyeler, soruşturma haberi alır almaz ilk olarak CHP Genel Merkezi’ne, Belediye Hukuk Komisyonu’na ve CHP il başkanlıklarına bilgi verecek.

Bu bilginin verilmesinin ardından, CHP il başkanlıkları bünyesindeki hukuk komisyonlarında bulunan avukatlar soruşturmaya karşı çalışmalara başlayacak, soruşturma sırasında CHP’nin avukatları da hazır bulunacak.

Avukatlar olmadan hiçbir işleme başlanılmaması gerektiğini özellikle vurgulayan metinde, işlemler sırasında belediyelerin itiraz ettiği konuların tutanak altına alınması uyarısında da bulundu.

Soruşturma sırasında bilgisayarlarda arama yapılırken sadece içeriklerin kopyasının alınabileceği, yasa gereği bilgisayarlara ya da sabit disklere el konulamayacağı, el konulması halinde ise cihazların mutlaka bir kopyasının alınması gerektiği de belirtildi.

“SOMUT KANIT OLMASA BİLE BASKI KURULACAĞI YÖNÜNDE BİLGİ ALIYORUZ”

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “İstanbul Büyükşehir Belediyemize özel teftiş başlatıldı. Özellikle bazı tetikçi müfettişler gönderilerek, somut kanıt olmasa bile belediyelerimiz üzerinde baskı kurulacağı yönünde bilgiler alıyoruz” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Belediyelerimizi seçimle yenemeyenlerin her türlü hukuksuz girişimden medet umduklarının farkındayız ve onlara şunu söylüyoruz: Belediyelerimize karşı hukuksuz girişimlere heves edenler, karşılarında, Genel Başkanı’ndan her bir üyesine kadar kenetlenmiş, sırtını halkın iradesine dayamış, topyekûn bir mücadele bulacaklar. Halkın oylarıyla seçilen, yerel demokrasinin ana unsuru olan belediyelerimize yönelik kumpas operasyonlarına asla geçit vermeyeceğiz. Millet iradesine darbe vurmaya çalışanlara karşı her türlü demokratik ve hukuki haklarımız kullanarak mücadele edeceğiz.”

Kılıçdaroğlu, mülakat mağduru gençler için internet sitesi açtı