CHP’den Aysel Tuğluk çağrısı: Tahliye edilmeli

Yayın tarihi: 14 Ocak 2022 Cuma 9:51 am - Güncelleme: 14 Ocak 2022 Cuma 10:38 am

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, “Hayatını yalnız idame ettirebilir” raporu verilerek cezaevinde tutulan Aysel tuğluk çağrı yaptı. Çelebi, Tuğluk’un tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

CHP’li Mehmet Çelebi, cezaevinde hafıza kaybı yaşadığı açıklanan eski HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un serbest bırakılması çağrısı yaptı. “Cezaevinde kalamayacağına dair verilen raporlara rağmen tutukluluğu devam eden Aysel Tuğluk sağlığı daha da bozulmadan tahliye edilmeli ve tedavisine uygun yaşam koşullarına kavuşması sağlanmalıdır” diyen Çelebi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hasta tutuklular çoğu zaman kaderine terk edilmekte, tedavi edilemez noktalara gelindiği zaman yoğun kamuoyu baskısı olursa fark edilmekte ya da içeride sağlık ve bakım hizmeti olanaklarından mahrum bir şekilde yaşamlarını yitirmektedirler. Birçok tutuklu eski sağlığına yeniden kavuşamayacak bir şekilde zarar görmektedir. Cezaevinde kalamayacağına dair verilen raporlara rağmen tutukluluğu devam eden Aysel Tuğluk sağlığı daha da bozulmadan tahliye edilmeli ve tedavisine uygun yaşam koşullarına kavuşması sağlanmalıdır.”

Aysel Tuğluk’u ziyaret eden Buldan: Bu sefer çok daha kötü gördüm