CHP’den AKP’ye: Abdullah Öcalan ve PKK istediği için mi yargıyı harekete geçirdiniz?

Yayın tarihi: 18 Mart 2021 Perşembe 5:55 pm - Güncelleme: 18 Mart 2021 Perşembe 6:06 pm

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, HDP’ye açılan kapatılması davasına ilişkin, “Abdullah Öcalan ve PKK, ‘Kürt sorununun tek muhatabı biziz başka muhatap istemiyoruz’ dedikleri için mi siz HDP’nin kapatılmasıyla ilgili yargıya gerekli uyarıyı yapıp harekete geçirdiniz?” diye sordu.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un gündeminde HDP’ye açılan kapatması davası, milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu, ‘Andımız’ tartışması vardı.

“AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce Abdullah Öcalan ve PKK’yı muhatap aldığını” söyleyen Özkoç, “Abdullah Öcalan ve PKK, ‘Kürt sorununun tek muhatabı biziz başka muhatap istemiyoruz’ dedikleri için mi siz HDP’nin kapatılmasıyla ilgili yargıya gerekli uyarıyı yapıp harekete geçirdiniz?” sorusunu sordu.

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşürüldü

Özkoç’un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“ERDOĞAN MUHATAP OLARAK ÖCALAN VE KANDİL’İ GÖRDÜ”

“CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’nin temel sorunlarının çözüm adresi olarak TBMM’yi göstermiş, defalarca çağrı yapmıştır. Çözüm için Kandil’i İmralı’yı Recep Tayyip Erdoğan tercih ettiğinde o ‘çözüm adresi TBMM’dir demiştir. Recep Tayyip Erdoğan ‘Kürt sorunu vardır’ dedi ve sorunun muhatabı olarak Abdullah Öcalan’ı ve Kandil’i gördü. Erdoğan devlet adına, devletin adını kullanarak ‘Bizim muhatabımız Abdullah Öcalan ve Kandil’dir’ deme noktasında açıklamalarda bulundu.

“ÖCALAN’IN TALİMATIYLA KANDİL’E HEYET GÖNDERDİ”

Öcalan’ın talebi ile Kandil’e heyet gönderildi. Öcalan istedi diye Habur sınır kapısına hakimleri gönderip; silahlı, PKK’lı teröristlerin davul zurna eşliğinde Türkiye’ye girmesini sağladı. Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi ifadesiyle ‘PKK’lı teröristlerin silah yığınağı yapmasına, hendek kazmasına aylarca göz yumduk’ dedi. Vali ve kaymakamlara PKK’ya dokunmayın talimatını verdirdi. Salih Müslim’i kırmızı halı, protokolle karşılattı. Yerel seçimlerde Öcalan’ın seçmene hitap eden mektubunu yayımlattı. O yetmedi, Öcalan’ın Kırmızı Bülten’le aranan kardeşini TRT’de konuşturdu. Daha sonra ‘Kırmızı Bülten’le arandığını bilmiyordum’ dedi.

“2016 YILINDAKİ BİR TWEET BAHANE EDİLDİ”

(Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi) Öcalan ve PKK Kürt sorununun tek muhatabı olmak istiyordu. HDP’nin kapatılması amacı da tam buna hizmet etmektedir. Abdullah Öcalan ve PKK, ‘Kürt sorununun tek muhatabı biziz başka muhatap istemiyoruz’ dedikleri için mi siz HDP’nin kapatılmasıyla ilgili yargıya gerekli uyarıyı yapıp harekete geçirdiniz? PKK ve Abdullah Öcalan istediği için mi milletvekilinin 2016 yılındaki bir tweet’i bahane edilip önce vekilliği düşürüldü ardından HDP’nin kapatılma emri geldi?

“ÖCALAN’A VERDİKLERİ DESTEKLERİ BİLİYORUZ”

PKK ve Öcalan’ı muhatap almaya devam edecek misiniz? Bunu kesinlikle Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması gerekiyor. Onun ortağı olan MHP’nin ve Devlet Bahçeli’nin açıklaması gerekiyor. Hem Recep Tayyip Erdoğan’ın hem de AKP milletvekilleri ile yandaşlarının PKK terör örgütü ile Öcalan’a verdikleri destekleri biliyoruz. Türkiye’nin kaosa sürüklenmemesi gerektiğini ifade ediyoruz.

HDP’ye kapatma davası: ‘Devletin bütünlüğünü ortadan kaldırmak’

“BAHÇELİ, ERDOĞAN’A ANDIMIZI SORMALIDIR”

(‘Andımız’ tartışması) Andımızı kaldıran AKP ve AKP iktidarıdır. Tabelalardan T.C., Türkiye Cumhuriyeti damgasını kaldıran AKP’dir. Dönüp Devlet Bahçeli sormalıdır ‘bunu kim istedi senden? Andımızın kaldırılmasını senden isteyen kimdir? Sen kimin isteğini yerine getirerek Andımızı kaldırdın? Bunu PKK’nın başındaki adam Abdullah Öcalan mı istemiştir senden diye Recep Tayip Erdoğan’a sormalıdır. ‘Kim istedi senden T.C. mühürünün, kim istedi senden Atatürk resimlerinin kaldırılmasını? Bana söyle’deyip ona gerekli cevabı vermelidir. Ya bas bas bağırıp sahip çıktıklarını iddia ettiklerini And’ta varlığının Türk varlığına armağan olduğunu söyleyeceksin ya da arkasından ilaveten söylediği ‘Biz Recep Tayyip Erdoğan’ı destekliyoruz, sonuna kadar da onu desteklemeye devam edeceğiz’ sözünü açıklayacaksın. Varlığını Türkiye Cumhuriyeti ve Türkler için mi veriyor yoksa AKP’ye mi veriyor bunu net olarak açıklamalıdır.”