CHP’den 8 Mart videosu: İşte AKP’nin kadına verdiği değer

Yayın tarihi: 8 Mart 2021 Pazartesi 10:49 am - Güncelleme: 8 Mart 2021 Pazartesi 11:00 am

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Twitter hesabından AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’lilerin kadınlar hakkında söylediği sözleri derledikleri  bir video paylaştı.

 

 

CHP, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir video paylaştı. Sosyal medyada paylaşılan videoya, “Kadınlar daha iyisini hak ediyor. Çünkü Türkiye daha iyisini hak ediyor. Hep yanınızda olacağız” notu düşüldü.

CHP’den dikkat çeken “8 Mart” paylaşımı

 

Videoda AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlık yaptığı dönemde düzenlediği Konya mitinginde, Hopa’daki olayları protesto etmek için tank üzerine çıkan ve polis müdahalesi sonucu kalçası kırılan Halkevleri Merkez Yürütme Kurulu üyesi Dilşat Aktaş için söylediği, “O kadın, kız mıdır kadın mıdır?” sözlerine Bülent Arınç’ın,”Kadın herkesin içinde kahkaha atmayacak sözlerine, Melih Gökçek’in kürtaj konusunda söylemiş olduğu, “Anası olacak kişinin hatasından dolayı çocuk niye suçu çekiyor. Anası kendisini öldürsün” ifadelerine yer verildi. Videoda eski Başbakan Binali Yıldırım’ın mutlu evliliğin sırrı diye söylediği “İtaat et rahat et” sözlerine de yer veridi.