CHP’den ‘2002’den önce traktör yoktu’ diyen vekile: Tarihi fesli Kadir’den okuyunca işte böyle oluyor

Yayın tarihi: 15 Aralık 2023 Cuma 11:58 pm - Güncelleme: 16 Aralık 2023 Cumartesi 9:58 am

Daha önce var olan üniversitelerin kendi dönemlerinde kurulduğunu iddia eden AKP‘den Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Traktör yoktu bu ülkede, traktör üretimi yoktu bu ülkede” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı her mitingde yıllardır olan üniversitelerin kendi hükümetleri döneminde yapıldığını hatta araçların bile kendi iktidarları tarafından Türkiye’ye getirildiğini iddia etti.

AKP’li bir vekil de bugün yaptığı bir açıklamada traktör olmadığını iddia etti. AKP Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Traktör yoktu bu ülkede, traktör üretimi yoktu bu ülkede. Şimdi, ‘yüksek teknoloji’ dediğimizde, sadece İHA’ları, SİHA’ları kastetmiyorum. Bu ülke kendi solunum cihazlarını üreten bir ülkedir” dedi.

GÜNAYDIN FESLİ KADİR İSMİNİ VERDİ

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, Usta’nın iddiasına yanıt verdi. Günaydın, “Tarihi fesli Kadir’den okuyunca işte böyle oluyor” ifadelerini kullandı.

Yargı sisteminde adaletsizlikler yaşandığını belirten Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Adaletten bahsediyorlar, söyleyecek çok örnek var, Türkiye’de çok sayıda politik tutuklu var ve bunların her türlü hakkı ihlal ediliyor. Ama bunlardan öte bir başka şey var: Türkiye’de yoksulun, sahipsiz olanın adalete kavuşması mümkün olmuyor. Ya, İstanbul’da daha dün bir motokurye kardeşimiz Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu tarafından açıkça ezildi, siz bir adli kontrol tedbiri bile uygulayamadınız. 2 Aralık’ta Türkiye’yi elini kolunu sallaya sallaya terk eden Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun arkasından nutuk atmaktan başka elinizden hiçbir şey gelmiyor. Bari adaletten bahsetmeyin, gerçeklerden söz etmeyi sürdürelim” dedi.

Günaydın’ın konuşmasına AKP’liler müdahale etti. Günaydın, “Sen oradan biraz daha bağırsana gelmiyor sesin.” dedi.

AKP’li Balıkesir Belediyesi CHP adayının afişini ‘şikayet’ iddiasıyla indirmeye çalıştı

Kaynak: TELE1