CHP’de sıcak saatler! PM’de daha önce açıklanan 4 aday masaya yatırılacak

Yayın tarihi: 26 Ocak 2024 Cuma 7:32 pm - Güncelleme: 26 Ocak 2024 Cuma 7:33 pm

CHP’de 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere yönelik mesai sürüyor. Bugün Genel Merkez’de gerçekleştirilen MYK Toplantısı’nın ardından Parti Meclisi toplandı. PM’de daha önce açıklanan 4 aday yeniden değerlendirilecek. 2 büyükşehir adayının daha açıklanmasının beklenildiği PM toplantısında 350’den fazla aday belirlenecek. İşte hareketli saatlerin yaşandığı CHP Genel Merkezi’nden son gelişmeler…

Türkiye 31 Mart günü yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gidecek. Seçime yönelik geri sayım sürerken, partilerde hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. CHP’de bugün gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında bazı adaylar yeniden değerlendirilirken, çok sayıda belediye için ise isim önerileri yapıldı. Adaylar, Parti Meclisi’nde (PM) görüşüldükten sonra karara bağlanacak.

Aday belirleme sürecini CHP Genel Merkezi’nde takip eden TELE1 Ankara muhabiri Burcu Yıldırım, edindiği bilgileri Murat Taylan’ın sunduğu TELE1 Ana Haber Bülteni’nde paylaştı.

350’DEN FAZLA ADAY AÇIKLANACAK

Yıldırım’ın aktardığı bilgiler şu şekilde:

-Bugün MYK 2 saat gecikmeyle başladı ve 3 saat sürdü. PM toplantısının hemen ardından adaylar açıklanacak. En kapsamlı aday açıklaması gerçekleşecek. 350’nin üzerinde adayın açıklanması bekleniyor. En son 10 Ocak’ta belirlenen adaylar açıklanmıştı.

HATAY İÇİN KRİTİK GÜN

-Bu adayların 4’ü tartışma konusu olmuştu. Bunlardan biri Hatay BŞB Başkanı Lütfü Savaş. Bugün o isim, MYK toplantısına geldi ve tartışıldı. PM’de tekrar değerlendirilecek. Yeni bir isim ya da yola devam kararı alınacak.

TARTIŞMALI İSİMLER YENİDEN DEĞERLENDİRİLDİ

-Aynı zamanda Mersin Mezitli, Tekirdağ ve Antalya Konyaaltı için açıklanacak isimler de tartışma konusu oldu. Bu isimler MYK’da tartışıldı ve PM’de karara bağlanacak. Bu adayların tartışılmasının sebebi ise anketlerdeki düşük memnuniyet yüzdeleri oldu.

2 BÜYÜKŞEHİR’İN ADAYI AÇIKLANACAK

-Öte yandan 13 büyükşehir belediyesi açıklanmıştı. Bugün 2 büyükşehirde daha adayların açıklanması bekleniyor. Bunlar Muğla ve Antalya. Antalya’da Ümit Uysal ve Muhittin Böcek’in isimleri öne çıkıyor. Muğla’da da Ahmet Aras ve Cumhur Uzun’un isimleri öne çıkıyor.

-Edirne ve Sakarya’nın adaylarının da açıklanması bekleniyor. Aynı zamanda ilçelerin de yoğun olarak açıklanması bekleniyor.

İZMİR ADAYINI BUGÜN DUYABİLİRİZ

-İzmir’de sıkça tartışılan illerden biri. Bugün İzmir de MYK toplantısında ele alındı. PM toplantısından geçerse İzmir adayını da bugün duyabiliriz.

CHP’li Edirne Belediye Başkanı adaylıktan çekildi

Battal İlgezdi CHP’den istifa etti

Battal İlgezdi’nin istifasına CHP’den ilk yorum: İstifa tek taraflı irade beyanıdır!

CHP, CHP PM, CHP MYK, CHP adayları, CHP yerel seçim, yerel seçim, Burcu Yıldırım, Lütfü Savaş, Hatay

Kaynak: TELE1