CHP’de savunma veren Tanju Özcan’dan Zafer Partisi açıklaması

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2022 Salı 11:51 am - Güncelleme: 19 Temmuz 2022 Salı 11:51 am

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan disiplin kuruluna yazılı savunma verdi. Özcan Zafer Partisi’ne geçeceği iddialarını da yalanladı.

Belediye meclis toplantısı sırasında el kaldıran AKP’li Hacer Çınar’a söyledikleri ve bundan dolayı yapılan protestoya dans ederek karşılık vermesi üzerine MYK tarafından kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Yüksek Disiplin Kurulu’na yazılı savunma verdi.

25 Temmuz’da da sözlü savunma verecek olan Özcan, Habertürk’e yaptığı açıklamada kendisi hakkındaki kararın bir an önce verilmesini talep ettiğini belirtti. Özcan, “Kararın askıda kalmasının ne bana ne de partime bir faydası yok. Kararın mümkünse 25 Temmuz’da yani aynı gün verilmesini istiyorum” dedi.

Tanju Özcan ihraç istemiyle disipline sevk edildi

’26 YILIMI VERDİM’

CHP’den ihracı halinde Zafer Partisi’ne geçeceği yönündeki iddiaları da yalanlayan Tanju Özcan, “Ben CHP’liyim, hukuken bağım kopsa da ben 22 yaşından bu yana parti içindeyim. Gençlik kolu başkanlığı yaptım, 48 yaşındayım şu an 26 yılımı verdim, gidecek başka yerim yok. Burası, CHP benim evim birçok MYK üyesinden daha uzun süredir partiye hizmet eden birisiyim” ifadelerini kullandı.

Tanju Özcan savunma verecek