CHP’de Kurultaya geri sayım! Aytuğ Atıcı: Amacımız sistem revizyonunu sağlamak

Yayın tarihi: 27 Şubat 2020 Perşembe 9:47 am - Güncelleme: 27 Şubat 2020 Perşembe 11:17 am

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 28-29 Mart’ta yapılacak 37. Olağan Kurultayı için geri sayım başladı.

CHP’de adaylık açıklayan ilk isim olan Aytuğ Atıcı ise uzun süredir yürüttüğü parti içi eğitimle ilgili sorumluluk görevinden istifasını sunmak için hafta başında görüştüğü Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na da adaylık kararını ilettiğini söylüyor. Hatta, “10 yıldır ben size oy verdim, şimdi ben de sizden oy istiyorum” esprisiyle oy istediğini de belirten Atıcı, aday olmasının nedeninin “lider değişikliği değil, sistem revizyonunu sağlamak” olarak açıklıyor.

Adaylık hedeflerini açıkladığı “manifesto”nun da bu nedenle “reform hareketi” başlığını taşıdığını belirten Atıcı, “Benim amacım lider değiştirmek değil, sistem revizyonudur. Bunun nasıl olacağını da manifestomda anlattım. Çünkü sistemi değiştirmeden, genel başkanlık koltuğuna kimi oturtursanız oturtun başarılı olma şansı yoktur” diyor. Öncelikli hedefinin parti içi demokrasiyi yerleştirmek, daha sonra parti içi eğitimlerde de yaptığı “öbek örgütlenmesi” olarak nitelendirdiği parti örgütlenmesini sağlamak olduğunu belirten Atıcı, manifestosunun üçüncü bölümünde de “Türkiye nasıl yönetilecek?” sorusuna yanıt verdiğini ifade ediyor.

Atıcı, parti içi muhalefetin ortak aday çıkarma arayışı konusuna ise mesafeli duruyor ve artık adaylığını ilan ettiğini belirtirken, “Eğer seçilemezsem de partimde nefer olarak çalışmaya devam ederim” görüşünü dile getiriyor.