CHP’de Lütfü Savaş için karar günü!

Yayın tarihi: 12 Şubat 2024 Pazartesi 10:19 am - Güncelleme: 12 Şubat 2024 Pazartesi 10:20 am

Yeniden aday gösterilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın adaylığının düşürülüp düşürülmeyeceği  CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi’nde (PM) kararlaştırılacak

CHP PM, bugün saat 18.00’de genel başkan Özgür Özel başkanlığında toplanacak. Toplantıda önseçimleri biten il ve ilçelerin adaylarının belli olması beklenirken, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş için ise yapılan son anketler değerlendirilecek.

Gökhan Zan’dan kendisini hedef alan Lütfü Savaş’a: Müteahhitlerinizi AK-lamadınız mı?

ÇANKAYA’YA GENÇ ADAY

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre; parti kulislerinde Çankaya adaylığı için aynı zamanda parti meclisi üyesi olan Hüseyin Can Güner’in adı konuşuluyor. Güner’in genç bir aday olduğu ve yeni parti yönetiminin “değişim” sloganıyla kazandığı kurultay sonrası Çankaya gibi önemli bir yerde aday gösterilmesinin CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in verdiği “Partide yeni ve genç yüzlere görev vereceğiz” sözünü göstermesi açısından sembolik bir önemi olduğu için tercih edildiği söyleniyor.

Bunun yanında önseçimleri biten Edirne gibi illerde de adaylar resmen ilan edilecek.

SAVAŞ’IN ADAYLIĞI DÜŞECEK Mİ?

CHP’deki PM toplantısı öncesi MYK toplantısında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a gösterilen tepkiler değerlendirilecek. Savaş için yeniden yapılan anket de MYK üyelerinin önünde olacak. Bu kapsamda MYK üyelerinin PM’ye Savaş’ın adaylığının geri çekilmesi ya da çekilmemesi yönünde bir görüş iletmesi bekleniyor.

 

 

Kaynak: TELE1