CHP’de kesin ihraç talebiyle YDK’ye sevk edilen Tanju Özcan sözlü savunma verdi

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2022 Pazartesi 1:46 pm - Güncelleme: 25 Temmuz 2022 Pazartesi 1:46 pm

CHP’den kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan sözlü savunmasını verdi. Özcan, “Hakkımda olumlu bir karar çıkmasını ümit ediyorum.” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 13 Haziran’da parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle kesin ihraç talebiyle YDK’ye sevk edildi. Sözlü savunmasını vermek üzere Genel Merkez’e giden Özcan, daha sonra basın açıklaması yaptı. Özcan, “CHP’nin 6 ana ilkesine her zaman sahip çıkan biriyim. Bu tavrımda bir değişiklik olmayacak. Bugün de hakkımda olumlu bir karar çıkmasını bekliyorum ve öyle ümit etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

“TAVRIMDA BİR DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK”

Basın açıklamasında “Ben bu partinin öz evladıyım” diyen Özcan şunları söyledi:

YDK’ya sözlü olarak savunmamı yaptım. Adil bir karar vereceğini düşünüyorum. Ben 22 yaşında bu partiye davet üzerine değil kendi irademle; ülkeme ne katabilirim partime ne katabilirim diye katılanlardanım. Verilecek karar ne olursa olsun ben Atatürkçüyüm, Türk milliyetçisiyim. Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 6 ana ilkesine her zaman sahip çıkan biriyim. Bu tavrımda bir değişiklik olmayacak. Bugün de hakkımda olumlu bir karar çıkmasını bekliyorum ve öyle ümit etmek istiyorum.

CHP’de savunma veren Tanju Özcan’dan Zafer Partisi açıklaması