CHP’de İzmir mesaisi! İşte PM öncesinde öne çıkan isimler

Yayın tarihi: 29 Ocak 2024 Pazartesi 4:41 pm - Güncelleme: 29 Ocak 2024 Pazartesi 4:41 pm

Yerel seçimler öncesinde aday belirleme sürecinin devam ettiği CHP’de bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi adayının açıklanması bekleniyor. Ankara’da sıcak saatler yaşanırken, İzmir için 5 aday öne çıkıyor. İşte CHP Genel Merkezi’nde kritik toplantı öncesinde yaşanan son gelişmeler…

Türkiye, 31 Mart’ta yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gidecek. Yerel seçim öncesinde partilerdeki yoğun mesai devam ederken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’nde de bugün hareketli saatler yaşanıyor.

Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından geçtiğimiz günlerde 209 adayını açıklayan CHP, İzmir adayını bir sonraki toplantıya ertelemişti. Bugün gerçekleştirilecek olan toplantıda ise İzmir’deki düğümün çözülmesi bekleniyor.

Yoğun temas ve görüşmelerin sürdüğü Ankara’da önce Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bir araya gelecek. İzmir için yapılan değerlendirmeler daha sonra PM’de masaya yatırılacak. Son kararın verileceği  PM toplantısının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve kentteki ilçelerin adaylarının açıklanması bekleniyor.

TELE1 GENEL MERKEZ’DE

TELE1, Ankara’daki yerel seçim sürecini anbean takip ediyor. Son gelişmeleri ‘Zeynel Lüle ile Habere Doğru’ programında aktaran TELE1 Ankara Muhabiri Burcu Yıldırım, İzmir için öne çıkan isimleri ve parti içindeki kulis bilgilerini aktardı.

MYK GECİKMELİ BAŞLAYACAK

Burcu Yıldırım’ın aktardığı bilgiler şu şekilde:

-CHP Genel Merkezi bugün İzmir mesaisi veriyor. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri konuşulacak. Saat 15.00 itibarıyla MYK toplantısının başlaması bekleniyordu. Ancak henüz başlamadı. Önümüzdeki saatlerde başlayacağı ifade ediliyor. PM toplantısının 18.00’de başlayacağı belirtiliyordu. Gecikme yaşanmazsa 18.00’de başlayacak.

5 İSİM GÜNDEMDE

-İzmir’de anketler, kamuoyu yoklamaları haftalardır devam ediyor. Birçok isim öne çıkıyor. Mevcut Başkan Tunç Soyer, İBB’de görev almış olan Buğra Gökçe, Karşıyaka’da görev yapmış Cemil Tugay, Olgun Atilla ve Filiz Ceditoğlu Sengel, PM’ye taşınacak isimler arasında. Henüz kesinleşmiş bir isim yok. Çünkü hem haftalardır tartışılan hem de bugün sabah itibarıyla İzmir’de bir uzlaşıya varılamadı.

“CEMİL TUGAY ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞTÜ”

-Cemil Tugay’ın CHP Genel Merkezi’nde olduğu iddia edilmişti. Genel Başkan Özgür Özel ile görüşmediğini ifade etmiştik ama Genel Merkez’de olduğunu teyit etmiştik. İlerleyen dakikalarda Özgür Özel ile de görüşme gerçekleştirdi. Cemil Tugay sonrasında Genel Merkez’den ayrıldı.

“TUNÇ SOYER’İN ANKARA’DA OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR”

-Tunç Soyer’in de Ankara’da olduğu iddiası gündemde. Kulis bilgilerine göre Ankara’da. Fakat henüz bu bilgi teyit edilmedi.

BİR SONRAKİ PM 1 ŞUBAT’TA

-Bir sonraki toplantı 1 Şubat Perşembe günü olacak. Tekrar yerel seçim gündemli bir PM toplantısı gerçekleşecek. Aday belirme sürecinin önümüzdeki hafta da devam etmesi bekleniyor.

CHP’de 209 aday açıklandı! 8 büyükşehirde daha yarışacak isimler belli oldu

Kaynak: TELE1