CHP’de görevden alınan il başkanından tepki! “Manavdan domates aldırtır gibi bizi görevden alıyorlar”

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2023 Perşembe 9:19 pm - Güncelleme: 6 Temmuz 2023 Perşembe 9:19 pm

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)’nde devam eden il ve ilçe kongre sürecinde 5 il ve 1 ilçe başkanıyla birlikte görevden alınan Mardin İl Başkanı Mehmet Kılınçaslan, karara tepki gösterdi. MYK kararıyla görevden alınmasına ilişkin bir gerekçe olmadığını ve muhatap bulamadığını belirten Kılınçaslan, “Sanki manavdan domates aldırtır gibi bizi görevden alıyorlar” dedi.

Olağan Kurultay öncesinde il ve ilçe kongreleri takvimini başlatan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), mahalle delege seçimleri devam ederken, sürpriz bir kararla Kayseri, Ağrı, Muş, Mardin, Van ve Hakkari’de il başkanları MYK kararıyla görevden alındı. MYK kararı ile ilgili Genel Merkez’den henüz resmi bir açıklama yapılmazken, gerekçe ile ilgili de bir bilgilendirme yapılmadı. CHP’de üst düzey parti yetkililerinden edinilen bilgiye göre, görevden alma gerekçesinin kongre sürecinde “parti içi hukuka ve tüzüğe aykırı hareketlere” dayandırıldığı öğrenildi.

İL BAŞKANLARINDAN SÜRECE TEPKİ

T24’te yer alan habere göre, görevden almaların ardından Kayseri İl Başkanlığına Feyzullah Keskin atanırken, diğer 5 ile atama yapılmadı ve bu illerin başkanlarına da henüz resmi bir bildirim yapılmadı. Görevden alınan il başkanları sürece tepki gösterdi. CHP Mardin İl Başkanı Mehmet Kılınçaslan, kendisine bir bildirim yapılmadığını belirtti.

Kılınçaslan, şunları söyledi:

“Gerekçesi de yok ortada. Genel Merkezde muhatap yok. Onlar için gerekçeye gerek yok, bu kurultay sürecinde görevden alınmalarla ilgili. Demek ki değişimi bizden başlatıyorlar. İç hesaplaşmayla dönmüşler, bizi de kurban seçiyorlar. Dik durduğum için, muhtemelen ondandır. Normalde biz 2018’e hem üye sayımızı, hem oyumuzu artırmışız. Onlar delegasyon hesabını yapıyorlar. Kesin bilgi yok. Muhatap yok. Çağırıp savunma alınabilir. Sanki manavdan domates aldırtır gibi bizi görevden alıyorlar”

CHP’de Gökşen Anıl Ulukuş atamasına bir tepki daha

“TÜZÜĞE UYGUN DEĞİL”

CHP Muş il Başkanı İsmail Adanur da, kendisini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilişkilendirilmiş olanların olabileceğini ileri sürerek, “Bize tebliğ edilen bir şey yok. MYK’da konuşulmuş, tartışılmış ama alındığı alınmadığı konusunda teyit vermiyorlar. Bence bu kararı almışlar saklıyorlar. Bu yapılan tüzüğe uygun değil, kongre süreçleri başlamış, bu ay sonunda ilçe kongreleri başlıyor. Belki de Genel Başkan’a şirin görünmek için bizim Ekrem beyle ilişkili olduğumuzu söyleyen Genel Merkez yöneticileri olmuştur” ifadelerini kullandı.

CHP Ağrı İl Başkanı Nihat Aslan da delege seçimlerine başlandığını ve bu süreçte görevden almanın doğru olmadığını savundu. CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu ise “Resmi olarak bilgim yok, bu yüzden yorum yapamam” ifadesini kullandı.

BEYKOZ İLÇE BAŞKANI DA GÖREVDEN ALINDI

Öte yandan 6 ilin yanı sıra Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün de görevden alınan isimler arasında yer aldı. Düzgün, Ekrem İmamoğlu’na destek vermiş ve değişim çağrısında bulunmuştu. Bunun üzerine İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Düzgün’ü görevden almak istemiş ancak yeterli imzaya ulaşamamıştı.