CHP’de ‘değişim’ tartışmaları! Bir açıklama da Burcu Köksal’dan

Yayın tarihi: 22 Haziran 2023 Perşembe 3:20 pm - Güncelleme: 22 Haziran 2023 Perşembe 3:20 pm

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, “CHP’de bir değişim olacaksa bu Genel Başkanımız önderliğinde olacak bir değişimdir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP’de başlayan ‘değişim’ açıklamalarına bir yenisi daha eklendi. TBMM’de parlamento muhabirleri ile bir araya CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Köksal, tartışmalarla ilgili şunları söyledi:

“Değişimle ilgili konuşulması gereken ilk şey, partideki örgütlenme yapısı, seçim stratejisi, üye yapısı. Bunlar parti içinde konuşuluyor, konuşulacak. CHP’de bir değişim olacaksa bu genel başkanımız önderliğinde olacak bir değişimdir. Genel başkanımız ‘Bu partide kadınlar olacak, gençler olacak, bu çınarı birlikte büyüteceğiz’ diyerek, bu değişimin fişeğini yakmıştır. Kurultay takvimimiz açıklandı. Biz demokrasiye önem veren bir partiyiz. Yeni atanan MYK’mızın ilk toplantısında kongre süreci başlatıldı. Kurultayda nihai kararı delegeler verecek. Herkesin görüşleri alınacak. Bizim CHP olarak esas öncelediğimiz şey 9 ay sonraki yerel seçimler. Tüm enerjimizi sahaya verip, yerel seçimlere odaklanarak çalışacağız.”

Kılıçdaroğlu ile görüşen il başkanlarından ortak metin! “Değişim sihirli bir sözcüktür”