CHP: Wall Street Journal Kılıçdaroğlu’nun Rusya sözlerini çarpıttı

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2023 Perşembe 10:15 am - Güncelleme: 11 Mayıs 2023 Perşembe 10:15 am

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Amerika’nın önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal’a (WSJ) demeç verdi. CHP’li Ünal Çeviköz, haber editörünün Kılıçdaroğlu’nun Rusya ile ilgili sözlerini çarpıttığını söyledi.

Millet İttifakı’^nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, WSJ’ye verdiği röportajda Batı’nın Rusya’ya uyguladığı yaptırımlara uyacağı yazıldı. VOA Türkçe’nin çevirisi ile ilgili kısım şöyle verildi:

“Kılıçdaroğlu ise WSJ röportajında Türkiye’nin Rusya’daki yatırımlarını koruyacağını; ancak Rusya’ya yaptırım uygulama konusunda Batılı ülkelerin aldıkları kararlara uyacağını kaydederek, “Türkiye, Batı ittifakının ve NATO’nun bir üyesidir ve Putin de bunu çok iyi bilir. Türkiye, NATO tarafından alınan kararlara uymak zorundadır” dedi.”

CHP İstanbul Milletvekili ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, Kılıçdaroğlu’nun demecinin çarpıtıldığını açıkladı. Çeviköz, WSJ içeriğinin aksine, “Genel Başkan öyle dememiş, editör öyle aktarmış” dedi.

Gazeteci Esra Karahindiba, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Çeviköz’ün açıklamasını şu şekilde aktardı:

“Kılıçdaroğlu, Wall Street Journal’a ‘Seçilirsem Rusya’ya yönelik yaptırımlara uyacağım’ demiş. Dün Ankara’da Sayın Ünal Çeviköz ile röportaj yaptım. Kendisi Türkiye’nin mevcut Rusya politikasının değişmeyeceğini, Kılıçdaroğlu ile Putin’in iyi dost olacaklarını düşündüğünü söyledi.

 

Kılıçdaroğlu’ndan Batı’ya mesaj