Kılıçdaroğlu TTB’yi ziyaret etti: Kovid-19’la mücadele edenler terörist oluyor

Yayın tarihi: 22 Eylül 2020 Salı 12:43 pm - Güncelleme: 22 Eylül 2020 Salı 3:52 pm

Kılıçdaroğlu, Bahçeli’nin hedef gösterdiği Türk Tabipleri Birliği’ni ziyaret etti. Ortak basın toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, “Hangi siyasetçi, hangi bakan bu şartlarda çalışır. Bir talepleri var sağlık çalışanlarının ‘Kovid-19 meslek hastalığı olsun’. Taleplerinin karşılanması gerekir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi’ni ziyaret etti. CHP lideri, TTB’ye gelişinde Başkan Sinan Adıyaman tarafından karşılandı, yakasına siyah kurdele takıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hedefindeki Türk Tabipleri Birliği ile ortak basın toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, “Hangi siyasetçi, hangi bakan bu şartlarda çalışır. Bir talepleri var sağlık çalışanlarının ‘Covid-19 meslek hastalığı olsun’ diye konuştu.

“KOVİD-19’LA MÜCADELE EDENLER TERÖRİST OLUYOR”

Kılıçdaroğlu, “Bahçeli TTB’yi terör ile ilişkilendiriyor, kapatılır mı?” sorusuna ise, “Taleplerin yerine getirilmesi lazım. Kovid-19’la mücadele edenler terörist oluyor, hayatımda duyduğum en saçma söz” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Sağlıkta şiddet yeni bir olay değil. Şanlıurfa’da bir hekim arkadaş hayatını kaybetmişti. Hepimiz yaşamımızın bir bölümünde doktora gideriz, tedaviyi onlar yapar. Sağlık çalışanlarına şiddet asla kabul edeceğimiz bir şey değil.

“Devlet yalan söyler mi? Verileri doğru açıklaması lazım, verileri siyasetçilerin değil Bilim Kurulu’nun sözcüsü açıklamalıydı. Bunların hiçbirisi yapılmadı Halka doğru bilgi verilmesi gerekiyor. Salgını önleyecek önlemler alınmalıydı. Hükümetin işsiz kalanlara da destek vermesi gerekiyordu. Nasıl diğer ülkeler kiraları ödediyse, bizde de ödenmeliydi. Başlangıçta Sağlık Bakanı güven verdi ama sonradan ‘Sayın Cumhurbaşkanının talimatı’ deyince güven yerle bir oldu.