CHP ve İyi Parti seçmenine yönelik anket manipülasyonu

Yayın tarihi: 19 Şubat 2019 Salı 7:14 am - Güncelleme: 19 Şubat 2019 Salı 8:25 am

31 Mart seçimlerine geri sayım sürerken, üç şehirde anket manipülasyonu yapıldığı ortaya çıktı. Mersin, Adana ve Balıkesir’de telefonla aranan yüzlerce vatandaşa, anket şirketinden aradığını söyleyen operatörler gerçek dışı bir ittifak sorusu sordu. İşte dezenformasyon içeren aramalardan biri…

Halk TV’den Can Coşkun’un haberine göre; son olarak Adana’da bir vatandaşı arayan operatörler, “HDP-CHP-İYİ Parti ittifakına oy vermeyi düşünüyor musunuz?” sorusunu yöneltti. Vatandaşın “CHP’nin HDP ile anlaştığına yönelik bir bilgim yok” cevabını alan operatörler, ittifakın var olduğuna kanıt olarak sosyal medyayı kaynak gösterdi.

Vatandaşın tepkisi üzerine telefonu kapatmaya yeltenen operatörler, “Başka sorunuz yok mu?” sorusuna cevaben “Hayır tek soru” cevabını verdi.

İYİ Parti yargıya taşıdı
Halk TV’ye konuşan İYİ Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı avukat Hasan Seymen, “Adana, Balıkesir ve Mersin’de vatandaşların aynı üslup ve aynı soruyla arandığını tespit ettik. Konuyu yargıya taşıdık” dedi.

İYİ Parti’nin 10 gün önce “0322 277 01 19” numaralı hattan gelen benzer bir arama hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.